Tinerii cer ca educația sexuală să nu fie o disciplină condiționată de acordul parental: România ocupă primul loc în UE la numărul de mame adolescente

de N.O.     HotNews.ro
Joi, 28 mai 2020, 10:15 Actualitate | Educatie


Educatie sexuala in scoli
Foto: Front
Elevii și studenții își exprimă dezamăgirea față de parlamentarii care susțin blocarea educației sexuale în școli prin introducerea unui acord parental. Tinerii subliniază că așa cum la toate celelalte discipline de studiu nu este necesar un acord parental, ”nu ar trebui să condiționăm accesul tinerilor la educație sexuală de un acord parental acordat subiectiv”.

Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Tineretului din România (CTR) transmit într-un comunicat de presă comun că susțin implementarea educației sexuale în școli, o parte integrantă a disciplinei educație pentru sănătate, care ar trebui să fie accesibilă tuturor elevilor.

”Lipsa accesului la educație sexuală a fost promovată de organizații religioase, dar și de Biserica Ortodoxă Română, iar acum parlamentarii susțin blocarea educației sexuale în școli prin introducerea unui acord parental. Așa cum la toate celelalte discipline de studiu nu este necesar un acord parental pentru a legitima importanța informațiilor studiate, nu ar trebui să condiționăm accesul tinerilor la educație sexuală de un acord parental acordat subiectiv. Un sistem educațional performant are capacitatea de a stabili care sunt disciplinele ce trebuie studiate în vederea dobândirii competențelor cheie specifice profilului absolventului”, arată comunicatul.

Elevii și studenții amintesc că educaţia sexuală a fost introdusă în şcoli pentru prima dată în 1955 în Suedia, care a fost urmată, în anii ‘70-’80, de mai multe ţări din vestul Europei. În anii ‘90 şi 2000 s-au alăturat şi ţări ca Franţa, Regatul Unit şi apoi Portugalia sau, mai aproape de noi, Ucraina şi Estonia.

Potrivit acestora, că sănătatea elevilor trebuie să primeze și trebuie să înceteze a mai fi un subiect tabu, subliniind că România ocupă primul loc din UE la numărul de mame adolescente.

”În prezent, în cele mai multe ţări din Uniunea Europeană, educaţia sexuală este obligatorie în şcoli, deşi diferă la nivel de calitate şi conţinut. Printre țările cu o experiență vastă în predarea educației sexuale se numără ţările nordice, Franţa şi Germania. În sistemul educațional românesc, educația sexuală continuă să reprezinte un subiect tabu, dar și elementul central al mai multor dezbateri ideologice. În acest sens, suntem de părere că sănătatea elevilor trebuie să primeze, iar factorii decizionali trebuie să promoveze politici educaționale în raport cu realitatea țării noastre, țară care ocupă primul loc din Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente”, scriu tinerii.

Conform datelor INS Tempo, în anul 2018, în România au devenit mame 727 de adolescente cu vârsta sub 15 ani și 18.753 cu vârsta între 15-19 ani. Dintre mamele adolescente sub 15 ani, 19 sunt la a doua naștere și una la a treia. Cât ține de mamele adolescente cu vârsta între 15-19 ani, 3.929 sunt la a doua, 731 la a treia, 72 la a patra, 8 la a cincea și una la a șasea. Totodată, 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, incidență de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din țările Uniunii Europene în ceea privește mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei).

De ce educație sexuală în sistemul educațional din România?

 • Pentru că nu toți tinerii au acces la o informare corectă privind metodele contraceptive, dar și cele de prevenție pentru a stopa răspândirea unor boli cu transmitere sexuală. Conform studiului realizat de Salvați Copiii, 6 din 10 mame minore nu au avut acces niciodată la informații cu privire la sănătatea reproducerii sau educație sexuală, iar 12% dintre mamele minore au primit informații despre educația sexuală de la vecini/ prieteni/ rude sau de pe internet. În același timp, 40% dintre mamele minore apreciază că veniturile nu le ajung pentru strictul necesar, un procent semnificativ mai ridicat comparativ cu celelalte persoane din comunitate;
 • Pentru că în foarte multe familii din România, sănătatea reproducerii nu constituie un subiect de discuție liberă, iar mai mulți elevi nu au părinți care să le poată răspunde la informații privind educația sexuală care ar trebui să fie livrate de specialiști în domeniu;
 • Pentru că tinerii nu beneficiază de sprijin și consiliere, în contextul subfinanțării cabinetelor de planificare familială;
 • Pentru că, deși anumite informații privind educația sexuală pot fi vizualizate pe internet, nu toți elevii au acces la internet (aproximativ 900.000 de elevi nu au acces la resurse educaționale în format digital) și nu toate resursele disponibile sunt informații verificate.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3991 vizualizari

 • -17 (31 voturi)    
  eh (Joi, 28 mai 2020, 10:19)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  E inadmisibil să ai oră de educație sexuală după ora de religie.
  • +14 (26 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 mai 2020, 10:44)

   [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

  • +13 (33 voturi)    
   Religia este obligatorie.... (Joi, 28 mai 2020, 10:45)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   in timp ce educatia sexuala nu este...
   Indobitocirea populatiei...atragerea fata de gruparea mafiota BOR.
   Crede si nu cerceta....doneaza-ti averea bisericii....
   • 0 (18 voturi)    
    Religia nu e obligatorie (Joi, 28 mai 2020, 12:21)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

    Poti renunta printr-o simpla declaratie. Nu mai dezinforma. In clasa copilului meu au renuntat toti la religie.
    • +4 (22 voturi)    
     Asta inseamna ca este obligatorie (Joi, 28 mai 2020, 14:17)

     ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     Fara o cerere expresa de renuntare...ramane obligatorie...
     • -9 (15 voturi)    
      Asta inseamna ca e din oficiu, dar optionala (Joi, 28 mai 2020, 16:19)

      Lok [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

      Stii, nu e ca matematica, acolo poti sa depui cereri cate vrei ca nu te asculta nimeni. Ca la religie nu ii spune nominal optional e complet altceva.
     • -9 (17 voturi)    
      E exact pe dos (Joi, 28 mai 2020, 16:21)

      Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

      Faci cerere ca să-ți înscrii copilul la ora de religie. Dacă habar n-aveți de subiect, mai bine abțineți-vă.
      • +4 (8 voturi)    
       Este cum nu este.. (Joi, 28 mai 2020, 23:04)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

       Eu cred ca realitatea este diferita de la o scoala la alta. Mai usor cu adevarurile universale.

       Problema reala este ca "ora de religie" este o aberatie. Platim deja salarii preotilor, de la bugetul de stat. Cine vrea, n-are decat sa-si duca plozii la biserica la ora de religie.
       In scoala s-ar putea preda istoria religiilor. Dar BOR SRL nu vrea sa inteleaga copilul cine a inventat religia. Strica afacerile burtosilor preafericiti...
    • -6 (16 voturi)    
     Tu ești deja îndobitocit ! (Joi, 28 mai 2020, 20:47)

     revelare [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     Dacă se țineau de ce învață la religie, nu rămâneau gravide. Dar sunt bombardați cu sex, sex, sex, de mici copii. Iar cele mai multe mame sub 18 sunt în UK.
     • +5 (9 voturi)    
      Te pupa tata! (Joi, 28 mai 2020, 22:32)

      Emiliom [utilizator] i-a raspuns lui revelare

      Trebuia ca mama ta sa invete la religie, asa nu ramanea gravida si tu erai "decat" un ingeras.
   • -5 (17 voturi)    
    Religia nu este obligatorie. (Joi, 28 mai 2020, 12:42)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

    Din cate imi amintesc este la cerere.
 • -11 (37 voturi)    
  Tinerii cer. Pai ei cer si Marijuana legala. (Joi, 28 mai 2020, 10:20)

  Lok [utilizator]

  Dar statul nu are ce se baga in treaba asta. Poate oferi serviciu educational pentru cei care o doresc, dar nimic mai mult.
 • -9 (31 voturi)    
  Sa mai ceara ceva tinerii aceia... (Joi, 28 mai 2020, 10:26)

  Sparafucile [utilizator]

  Ce? Exemplificari in clasa. Bineinteles, tot fara acordul parintilor. Doar cu acordul colegelor. Sau chiar fara.
 • +8 (40 voturi)    
  Vechea generatie... (Joi, 28 mai 2020, 10:26)

  ggiiggii [utilizator]

  indobitocita de BOR si de TV nu permite generatiei noi sa se dezvolte....tocmai din cauza asta apar astfel de situatii.
  Nu poti modela un copil dupa educatia primita de tine acum 25-30 de ani( alte vremuri, alta dezvoltare).
  • -5 (27 voturi)    
   Alte vremuri? Alta dezvoltare? (Joi, 28 mai 2020, 11:05)

   Sparafucile [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   Pai ce era rau acum 25-30 de ani e rau si acum. Sa te droghezi, sa umbli in pielea goala, sa te imbeti, sa urinezi in metrou sau sa faci sex in avion. Convinge-ne tu ca toate astea trebuie schimbate de noua generatie DEZDOBITOCITA.
  • -7 (15 voturi)    
   Dar noua generație... (Joi, 28 mai 2020, 16:23)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

   ...de cine este îndobitocită ?
   Sau doar bătrânii au monopol pe „dobitocie” ?
 • -7 (45 voturi)    
  Da, da, "educație"... (Joi, 28 mai 2020, 10:27)

  reiand [utilizator]

  Problema e că orele de "educație sexuală" sunt un car troian care se transformă rapid în ore de îndoctrinare ideologică.

  Azi vorbim despre sistemul reproductiv, mâine încurajăm copiii să exploreze orientări sexuale alternative, poimâine se zicem că dacă se simt confuzi, își pot mutila corpul pentru a-și schimba sexul (mișcarea "transgender").

  Știți că în vest sunt fete de 16 ani care își retează sânii și își scot uterul chirurgical, fără acordul părinților, dar bineînțeles cu aprobarea și încurajarerea "experților"?
  • -7 (29 voturi)    
   din pacate (Joi, 28 mai 2020, 10:43)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   sunt copii de 8-9 ani pusi pe tratamente hormonale si parintii nu pot face nimic
  • -11 (13 voturi)    
   Exact asa... (Joi, 28 mai 2020, 10:44)

   cepreudonim [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   Ai definit cum ai stiut tu LIBERUL ARBITRU.
   Liberul Arbitru este una din valorile de baza ale ortodoxismului.
  • +10 (34 voturi)    
   Si religia ce te invata... (Joi, 28 mai 2020, 10:47)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   ce inveti din cartea scrisa de niste pastori mari iubitori de animale intr-un desert uitat de lume acum cateva mii de ani...Ce inveti din acea carte?
   Sau...ce inveti de la mafiotii din BOR, mari iubitori de tineri seminaristi si galbeni?
   De la aia ce inveti???
   Va meritati soarta...locul vostru este in Evul Mediu...
   Evolutia se intampla...cu sau fara suportul vostru.
   Veti fi calcati in picioare de istorie.
   • -4 (8 voturi)    
    Una este (Joi, 28 mai 2020, 21:43)

    wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

    sa citesti despre astea la maturitate, alta sa fii indoctrinat la scoala. Bine ca ne inveti tu ce-i evolutia, ca altfel am ramane in evul mediu.
    • 0 (0 voturi)    
     îndoctrinat? (Vineri, 29 mai 2020, 19:17)

     niciolae [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

     @wintershadow
     Religia săptămânală îndoctrinează.
     O oră de "Educație pentru viață și sănătate, inclusiv educație sexuală" pe semestru INFORMEAZĂ, nu îndoctrinează. O oră pe semestru este și așa prea puțin!
     • -1 (1 vot)    
      Da (Sâmbătă, 30 mai 2020, 10:00)

      wintershadow [utilizator] i-a raspuns lui niciolae

      Asa ar fi normal, sa informeze, si nimeni nu ar fi impotriva in cazul asta.
      Ce nu vrem este folosirea acestei portite de catre diverse ong dubioase, pentru propagarea de obscenitati, egalitate de gen, relatii intre pers de acelasi sex, feminism, etc.
      • +1 (1 vot)    
       diverse ong dubioase (Marţi, 2 iunie 2020, 14:10)

       niciolae [utilizator] i-a raspuns lui wintershadow

       @wintershadow
       Ce ai tu cu "egalitate de gen", "feminism"?
       Nu așa că ai fost și ai votat cu entuziasm la "referendum" pentru familie?
  • +8 (20 voturi)    
   Exemple (Joi, 28 mai 2020, 14:05)

   D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   "Știți că în vest sunt fete de 16 ani care își retează sânii și își scot uterul chirurgical, fără acordul părinților, dar bineînțeles cu aprobarea și încurajarerea "experților"?"

   Imi vine greu sa cred, dar probabil cunosti astfel de cazuri si de aceea afirmi asa ceva. Ar trebui sa fii insa mai concret, inclusiv explicand ce numesti tu "expert". Ma indoiesc de existenta expertilor in edcatie ori sanatate care sa incuviinteze asa ceva, cel putin fara un motiv serios. Insa pornind de la un exemplu nu e cazul sa generalizezi. Vrei sa spui ca vestul e decazut moral pentru ca se practica educatia sexuala in scoli? Stii cumva continutul orelor de educatie sexuala?

   Scuze, un exemplu mai mult sau mai putin ipotetic nu ma va convinge ca e inadecvat sa oferi copiilor o educatie sexuala. Evident, continutul trebuie sa fie unul adecvat.

   Cum te-ai simti auzind afirmatii de genul "stiti ca in Romania sunt parinti care isi abuzeaza sexual si fizic copiii, ori care ii vand pentru prostitutie ori cersetorie?" sugerandu-se astfel ca e o practica generalizata?
  • +1 (1 vot)    
   "car troian"? (Vineri, 29 mai 2020, 19:07)

   niciolae [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   @reiand
   Emiți păreri care se vor "docte", dar ai goluri de cultură generală.
   Care "car troian"? Aheii, sfătuiți de Ulise au construit un CAL (nu car) imens de lemn, pe care troienii naivi și orgolioși l-au adus în cetate. Dar războinicii ascunși în cal au ieșit și au deschis porțile și așa a fost distrusă Troia. Vezi Iliada lui Homer.
   Ai băgat la cap?
   Nu-i așa că ai votat la referendumul "familiei" lui mragnea?
 • +8 (28 voturi)    
  FELICITARI (Joi, 28 mai 2020, 10:40)

  cepreudonim [utilizator]

  Frumos si decent argumentat.
  O sa fie de acord si BOR sa iesim din intuneric?
  Nu mai bine interzicem educatia si votam Psd?

  Prostia o speculeaza cei de stanga.
 • -11 (31 voturi)    
  mda (Joi, 28 mai 2020, 10:42)

  noi2013 [utilizator]

  Subiectul zilei de altfel...ce mai conteaza ca nu se dace scoala de 3 luni, elevii cer ore de educatie sexuala fara acordul parintilor

  Triste vremuri traim!
 • -10 (34 voturi)    
  Am banuiala ca... (Joi, 28 mai 2020, 10:43)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  ...multe mame adolescente nu merg pe la scoala.

  In cartea de biologie la clasa a VIII-a se poate face un capitol de educatie sexuala. Cateva ore, ca nu-i foarte mult de explicat.

  Sau poate va ganditi la o materie de sine statatoare, timp de 12 ani, cu profesor sexolog, care sa detalieze toate genurile, moravurile, pozitiile si combinatiile?

  Progresimea poate considera ca educatia sexuala ar trebui sa aiba si elemente de practica. „Dragi copii azi vom invata despre necrofilie” - asta ar putea fi o lectie.

  Chiar sunt curios daca HN intelege umorul negru si postarea asta trece sau nu de cenzura. :)))
  • +13 (19 voturi)    
   Sa abordam matur problema! (Joi, 28 mai 2020, 12:37)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

   In Romania sexul e cam subiect tabu in familii. Singura sursa alternativa de informare acceptabila ar ramane scoala pentru copii. Sexul exista, si copiii il vor descoperi mai devreme sau mai tarziu singuri. Avem problema cu mamele adolescente si cu bolile cu transmitere sexuala. Cum o rezolvam? De fapt, ar trebui educati parintii in primul rand, inaintea copiilor. Ca parinte ai doua alternative:
   1 restictionezi (poate merge, poate nu), dar iti strici relatia cu copilul. Degeaba “l-ai salvat” tu de la pacat, daca odata scapat de tine tot isi face de cap si nu mai da doi bani pe sfaturile tale.
   2 informezi copilul cum sa evite problemele (sarcina, HIV, HPV, etc, etc), si poti sa ai si tu si copilul o relatie buna in continuare.
   Pana la urma cati dintre parintii care cer copiilor lor sa fie “cuminti” au fost “cuminti” la vremea lor?
   • 0 (0 voturi)    
    de ce să nu îndemni către responsabilitate? (Miercuri, 3 iunie 2020, 0:23)

    Andrei Cosmovici [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Sarcina este o problemă?... Mai degrabă o responsabilitate. De ce să-l învăț s-o evite, cânt pot mai mult: să-l învăț să-i înțeleagă locul corect în viața lui? Și evident, să-și asume o responsabilitate: nu, când nu se poate, și da, când se poate.

    HIV și toate cele sunt fiindcă nu există fidelitate și așteptare. Le spune asta cineva tinerilor?... Sau întrebare: mai trăiește cineva aceste valori?

    Dacă părinții au greșit într-un anumit punct, asta le elimină datoria de a-și avertiza copiii despre ceva ce nu funcționează?
 • +10 (32 voturi)    
  Educatia sexuala se facea de mult la seminar! (Joi, 28 mai 2020, 10:45)

  Alui [utilizator]

  De la seminarul din Husi sunt si filme din timpul lectiei tinuta de arhiepiscop! Sa mai zica cineva va BOR nu e progresista si avant-gardista!
 • +12 (28 voturi)    
  hm... (Joi, 28 mai 2020, 11:04)

  frum [utilizator]

  am citit comentariile si imi dau seama ca lumea isi da cu parerea fara sa stie despre ceea ce inseamna o ora de educatie sexuala. Recomand sa vedeti, macar de curiozitate, despre ce este vorba si cum se desfasoara in tarile vestice sau in state. Este un psiholog sau doctor care tine aceste cursuri, cu mare grija la impactul emotional asupra copiilor si ii responsabilizaza in vederea unei eventuale sarcini si le aduce la cunostina legile tarii respective si da, li se explica ca in cazul in care devin parinti au datorii morale fata de acel copil si ca vor plati pensie alimentara pana la majoratul acelui copil...
  • 0 (0 voturi)    
   pensie alimentară (Miercuri, 3 iunie 2020, 0:29)

   Andrei Cosmovici [utilizator] i-a raspuns lui frum

   Pensie alimentară când copilul scapă de avort, și ajunge să fie născut. Asta una.
   Doi. Să nu uităm: motivația unor astfel de ore nu este pentru a crește gradul de responsabilitate față de ce înseamnă relație / viață nouă / angajament / responsabilitate / fidelitate. Motivația pornește de la o situație negativă: bts-urile și sarcinile în rândul minorelor. Să traducem: este ok să ai relații sexuale oricând / oricum etc, dar nu fii dobi să rămâi însărcinată sau să te trezești cu floră neplăcută prin zone intime. În rest, enjoy life, nu?
   Ori, asta nu te pregătește să devii responsabil, să-ți asumi, să respecți, să aștepți. Aici este problema.
   Tehnic poți disemina informația despre cum să se ferească. Dacă în asta constă toată filosofia unei vieți.
 • -11 (21 voturi)    
  oare cand o sa vad (Joi, 28 mai 2020, 11:08)

  nub [utilizator]

  orgii in plina strada ?
  • +2 (6 voturi)    
   asta e o simpla intrebare... (Joi, 28 mai 2020, 19:40)

   brita [utilizator] i-a raspuns lui nub

   sau exprima o dorinta pacatoasa?
   • +1 (7 voturi)    
    pacatoasa? (Joi, 28 mai 2020, 23:12)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui brita

    depinde de religie..
 • -6 (32 voturi)    
  Falsă problemă (Joi, 28 mai 2020, 11:16)

  cid [utilizator]

  În primul rând, aşa cum a precizat într-un comunicat Academia Română, informaţiile care sunt din aşa zisul domeniu al educaţiei sexuale nu necesită crearea unei discipline separate, ci pot fi integrate într-o disciplină deja existentă. În al doilea rând există cel puţin două discipline în învăţământul românesc în care datele strict necesare sunt predate, Biologia şi Educaţia pentru sănătate. Prin urmare, dacă există elevi la care nu au ajuns informații de igienă a reproducerii, aşa cum se menționează în comunicat, se datorează altor cauze şi nu pentru că nu există o aşa zisă oră de Educaţie sexuală.
  Pe de altă parte informaţiile statistice cuprinse în comunicat sunt neadevărate prin omisiune. Nu se precizează, de exemplu câte din adolescentele care au născut sunt de etnie rromă (situaţie unde există o tradiţie a căsătoriilor între adolescenţi), precum şi câte dintre adolescente provin din medii defavorizate. Aici, ambele situaţii necesită politici educaţionale specifice, nu ore de educaţie sexuală în sistemul naţional de educaţie. În plus, statisticile din ţările unde s-a introdus ora respectivă arată o creştere a ratei natalităţii în rândul adolescentelor (vezi UK), precum şi a numărului de violuri (vezi Suedia).
  În propaganda care se face părinţii trebuie să urmărească şi interesele asociate, precum DUREX printre sponsorii constanţi al multor activităţi de gen sau ONG-uri care au ca obiect de activitate promovarea fluidităţii de gen şi a formelor alternative de manifestare a sexualităţii.
  Este evident că exprimarea sexualităţii intră în sfera de preocupări a tinerilor care au transmis comunicatul, precum şi a multora din cei pe care, chipurile, îi reprezintă, dar totuşi părinţilor, care sunt singurele persoane care sunt direct răspunzătoare în faţa legii de educaţia şi sănătatea copiilor lor, nu li se poate lua dreptul de a-şi da acordul într-o chestiune care poate avea repercursiuni nedorite asupra propriilor copii.
  • +8 (24 voturi)    
   Cum sa pui o profesoara de Biologie (Joi, 28 mai 2020, 14:20)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui cid

   frustrate si cu 3 ani pana la pensie sa faca lectii de educatie sexuala???
   Pentru asta trebuie un psiholog, sau un consilier...o persoana tanara cu viziuni deschise...nu toate frustratele si babele inchise la minte
   • -7 (19 voturi)    
    Psiholog pentru educatie sexuala? Cam exagerat. (Joi, 28 mai 2020, 15:19)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui ggiiggii

    Materia daca e structurata poate fi predata de un octogenar. Chiar nu sunt atatea mistere in sexualitate, si infara de unele metode contraceptive, care sunt destul de simple, nu au aparut noutati ce necesita a fi predate.
 • -5 (25 voturi)    
  gresit (Joi, 28 mai 2020, 11:39)

  martel55 [utilizator]

  nu tinerii, ci o mana de ong-uri finatate din surse obscure (in mod sigur daca s-ar lua urma finantarii s-ar ajunge iin final la un anumit personaj)......si da, parintii trebuie s aisi dea acordul , copii nu sunt inca proprietatea statului cum vor unii d epe aici, sa decida el ce moralitate sa le induca
  • -10 (18 voturi)    
   de fapt (Joi, 28 mai 2020, 14:38)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   mos soros cu reteaua lui de onguri progresiste nici nu exista, e o inventie a unor ignoranti de dreapta ca mine si ca dvs. Banuiesc ca ''progresistii'' numesc bradul de craciun bradul mosului soros care le aduce lor de toate indiferent daca au fost sau nu cuminti, linia partidului s-o respecte, sa demaste si sa infiereze elementele dusmanoase de dreapta.
  • -11 (17 voturi)    
   de fapt (Joi, 28 mai 2020, 14:38)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   mos soros cu reteaua lui de onguri progresiste nici nu exista, e o inventie a unor ignoranti de dreapta ca mine si ca dvs. Banuiesc ca ''progresistii'' numesc bradul de craciun bradul mosului soros care le aduce lor de toate indiferent daca au fost sau nu cuminti, linia partidului s-o respecte, sa demaste si sa infiereze elementele dusmanoase de dreapta.
 • -6 (20 voturi)    
  Educatie sexuala fara acordul parintilor (Joi, 28 mai 2020, 12:12)

  Setalcott [utilizator]

  Prea mult aceste stiluri de viata au fost subiect tabu. Presa sparge gheata, e randul scolii.

  "I'm in an open relationship and quarantined with my ex-husband, his boyfriend, my partner, and a roommate."

  https://www.insider.com/what-being-in-open-relationship-is-like-amid-a-pandemic-2020-5
  • -8 (16 voturi)    
   Scoala e platita de noi. (Joi, 28 mai 2020, 16:03)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

   Asadar nu poate face ce vrea ea fara sa aiba repercursiuni.
 • +6 (16 voturi)    
  profesori si profesori (Joi, 28 mai 2020, 12:17)

  Paul_ [utilizator]

  Ca si la religie conteaza cine va preda educatia sexuala. De la Religie mi-am retras copilul pentru ca am considerat ca profesoara care preda la momentul acela il indeparta pe copil de religie.

  Urmatoarea profesoara a fost in regula si a participat. Acum ma gandesc sa il retrag iarasi.

  Educatia sexuala, fiind un obiect nou as vrea sa am un cuvant de spus. De aceea cred ca ar trebui sa fie optional ca Religia.

  PS: Cred ca o ora pe saptamana ar fi exagerat. Chiar si una de 2 saptamani mi se pare mult. In plus nu cred ca au ce cauta orele de Educatie sexuala inainte de orele de Anatomie.
  • +5 (7 voturi)    
   cam asta este esenta problemei.. (Joi, 28 mai 2020, 23:16)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

   Ne dam cu totii cu parerea si la final parintii decid de capul lor iar in scoli predau niste "profesori" care n-au nici o legatura cu materia.

   In realitate, singurii care ar trebui sa decida sunt expertii in psihologia copilului si pedagogie.
 • +1 (17 voturi)    
  tema la educatie sexuala: tipuri de pornografie (Joi, 28 mai 2020, 13:56)

  marx7 [utilizator]

  Educația sexuală în Marea Britanie. O temă de casă dată copiilor în Marea Britanie la orele de educație sexuala este să scrie despre pornografie si diferențele dintre diferitele forme ale acesteia:
  https://www.hulldailymail.co.uk/news/education/mum-disgusted-hardcore-porn-homework-4142348
  nu e fake-news, e site regional din aglina cu multe-multe stiri clasice regionale.
  varianta in romana:
  https://www.impact.ro/mama-revoltata-din-cauza-temelor-fiicei-ei-este-inca-un-copil-am-aflat-despre-asta-doar-pentru-ca-invata-de-acasa-43115.html
  Maca sa luam la cunostinta ce ne ...asteapta!
 • -4 (10 voturi)    
  « disciplina »??? (Joi, 28 mai 2020, 16:13)

  Godzillagrrr [utilizator]

  Adica... asa, ca matematica, fizica, biologia, chimia?

  2-4 ore saptamânal, eventual?

  Poate ca un « stagiu » de trei-patru ore, hai sa zicem o zi intreaga, ar fi mai potrivit. Asta daca ce li se preda elevor la cursurile de stiinte naturale si / sau biologie nu e de ajuns. Sa li se spuna despre sida, boli venerice, contraceptie... si cam asta e.

  « Disciplina »??? Ce sufletu’ meu sa « predai » mai mult de o zi (maxim)?
 • -6 (18 voturi)    
  Remarcabil ! (Joi, 28 mai 2020, 16:31)

  Tescovin [utilizator]

  Cred că e pentru prima dată când Consiliul ăsta Național al Elevilor (a cărui gazetă de perete este Hotnews) cere ca copiii să învețe mai mult ! Până acum se dădeau de ceasul morții - că prea multe teme, prea multe materii irelevante, ce atâta istorie, geografie, literatură în epoca Google... și voiau să învețe mai puțin !
  Ei, acum vor să învețe mai mult ! Frumoșii de ei, cum să nu-ți fie dragi când îi vezi cu câtă râvnă se apleacă asupra cărții !
 • -8 (12 voturi)    
  Free sex to everyone ! (Joi, 28 mai 2020, 18:48)

  Totorina [utilizator]

  Daaaah, ce bine va fi in lumea marxista ce ne-o propun Uoengheurile !!!!!
  Intai, teoria la clasa, cu penetrari in toate gaurile posibile;cu schimbari de sex cand doreste cheful fiecaruia; cu masturbari fara numar si cu imbarligaturi cu animale si cauciucuri: cu iubire dincolo de sexul biologic si de rudenie; teorie predata de dragqueens si de visatoare la orgii de grup niciodata materializate.
  Apoi, ore de practica cu colegele si colegii de clasa; prin veceuri, sali dezafectate si campuri de iubire libera; unde "producatoarele" in desuuri sexy sunt cei mai buni practicieni-profesoare.
  Brave new world, ce mai !!!!
 • -6 (14 voturi)    
  Sunt îndobitociți de sex, de aia rămân gravide. (Joi, 28 mai 2020, 20:49)

  revelare [utilizator]

  Dacă nu ți-o tragi, nu rămâi gravidă. Cine nu știe azi , ce trebuie să faci ca să nu rămână gravidă ?

  Dacă se țineau de ce învață la religie, nu rămâneau gravide. Dar sunt bombardați cu sex, sex, sex, de mici copii. Iar cele mai multe mame sub 18 sunt în UK.
 • -6 (12 voturi)    
  Primul (Joi, 28 mai 2020, 21:53)

  wintershadow [utilizator]

  loc la numar de adolescente gravide este din cauza unei etnii minorrritare care da peste cap cifrele. Deci poate ar trebui mai degraba luate masuri pentru a scadea in cadrul etniei aceste practici, nu deschiderea portitelor pentru diverse ong-uri dubioase de a-si prezenta propaganda obscena in scoli.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by