Continuăm pregătirea pentru Evaluarea Națională, o pregătire mult mai dificilă, anul acesta, din cauza situației actuale. Prin proiectul Hotnews.ro și ExamenulTau.ro, dorim să vă oferim resurse educaționale utile, online, în vederea facilitării pregătirii pentru primul examen important din viața elevilor. După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru limba română și matematică, resurse de calitate la care pot avea acces profesorii și elevii.

Teorema lui Pitagora Foto: Intuitext

Lecție online: Teorema lui Pitagora

Teorema ne spune că într-un triunghi dreptunghic, pătratul lungimii ipotenuzei este egal cu suma pătratelor lungimilor catetelor.

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și folosite teoreme din geometria plană. Știați că… teorema lui Pitagora este folosită de pompieri pentru a determina lungimea scării pe care o folosesc atunci când au de stins un incendiu din apartamentul unui bloc?

Teorema lui Pitagora este poate teorema cu cele mai multe demonstrații.

Context de viață:

De exemplu, dacă o persoană dorește să așeze un televizor într-un spațiu ca cel reprezentat în filmulețul de mai jos.

Null

Este important să le oferim elevilor contexte de viață în explicarea noțiunilor.

ExamenulTau.ro este un produs educaţional online aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin O.M.E.N. 41.425/12.02.2018, destinat pregătirii la limba română și matematică pentru gimnaziu, pentru teme, teze semestriale și pentru examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a.

Sugestii de învățare:

Este important să le oferim elevilor contexte de viață reale și actuale în explicarea noțiunilor. Aș vrea să îi ajut pe cei care doresc să folosească optim platforma ExamenulTau.ro, prin a le oferi câteva sugestii de utilizare pentru creșterea șansei de a lua note mari la examen. Aceștia, după logare, trebuie să caute informația dorită pe materie, capitol, subcapitol. Urmează selectarea filmului de predare, acoperirea golurilor și, apoi, testarea. La finalul testului, elevul poate observa ușor răspunsurile corecte, greșite, punctajul obținut. De mare ajutor sunt și simulările de examen din cadrul platformei. Succes! - explică Bianca Vărbanciu, Manager ExamenulTau.ro

ExamenulTau.ro face parte din portofoliul de produse INTUITEXT.