În primii ani de școală nu se pun doar bazele educației academice, ci se formează și atitudinea copiilor în raport cu școala: dacă vor îndrăgi școala, dacă vor fi curioși să descopere, să știe, să exploreze. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.

Descrierea unei persoane Foto: Captura YouTube

După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru clasa respectivă: jocuri de logică/matematice; animații de predare; experimente interactive de laborator; curiozități; teste de evaluare; rapoarte de activitate. Resurse de calitate la care pot avea acces învățătorii și elevii.

Comunicare în limba română, clasa a II-a: Descrierea unei persoane. Structura unei descrieri

În lecția online de astăzi, elevii vor învăța ce ar trebui să spună atunci când prezintă o persoană. Chiar dacă de cele mai multe ori răspundem enumerând câteva trăsături care ne vin rapid în minte despre o anumită persoană, ar fi bine ca elevii să știe să poată oferi mai multe detalii despre persoana pe care o descriu, pentru a oferi lămuriri mulțumitoare celui care a cerut informații.

"În viață, atât cei mici, cât și cei mari sunt puși destul de des în situația de a realiza descrieri, mai lungi sau mai scurte, în funcție de context. Pentru a realiza o descriere corectă a unei persoane, trebuie avută grijă ca exprimarea să fie clară, iar tonul vocii să fie unul adecvat. În plus, copiii noștri se pregătesc astăzi pentru lumea de mâine, de aceea, cunoașterea structurii unei descrieri este importantă și se va regăsi, apoi, în activitățile lor ca oameni mari. În același timp, este necesar să le transmitem copiilor pofta de a ști, care le va întreține, pe parcurs, integrarea corectă a acestei structuri și nu numai", explică Anca Ghinea, Creative Manager.

Elevul poate începe descrierea oferind detalii în ceea ce privește aspectul fizic.

De exemplu: Este cel mai înalt băiat din clasă. Marcu are părul blond, ochii albaștri și senini, nasul mic și cârn și este mereu cu zâmbetul pe buze.

Opțional, elevul poate descrie câteva elemente de vestimentație:

Totdeauna se îmbracă îngrijit și preferă îmbrăcămintea sport, cu tricouri de culoare deschisă și pantaloni în culori mai închise.

VIDEO

Null

Descrierea continuă oferind detalii despre însușirile sufletești:

Este un prieten adevărat, fiindcă întotdeauna mă ajută când am nevoie de sprijin. În tabără a demonstrat că este cel mai curajos, când a îndepărtat ursul care se apropia de cabană.

Marcu e bun, e blând. Niciodată nu se laudă, dând dovadă de modestie. Este respectuos cu colegii și cu oamenii mai în vârstă.

La final elevul poate prezenta ce preocupări are sau ce îi place să facă:

Marcu este interesat de avioane, de piloți. În plus, fiindcă îi place să cânte și e foarte talentat, a fost selecționat în corul școlii.

ScoalaIntuitext.ro este un produs educațional online, avizat de Ministerul Educației, produs în care veți regăsi 100% programa școlară pentru clasele I-IV. ScoalaIntuitext.ro face parte din portofoliul de produseINTUITEXT.