Actualizat acum

O inițiativă a Intuitext - webPR

Lecție online pentru clasa a II-a: Descrierea unei persoane​

de     Smile Media
Luni, 18 mai 2020, 15:47 Actualitate | Educatie


Descrierea unei persoane
Foto: Captura YouTube
În primii ani de școală nu se pun doar bazele educației academice, ci se formează și atitudinea copiilor în raport cu școala: dacă vor îndrăgi școala, dacă vor fi curioși să descopere, să știe, să exploreze. În acest context, proiectul Hotnews.ro și ScoalaIntuitext.ro vă oferă pentru clasele I-IV resurse educaționale în care cei mici vor regăsi situații de viață explicate pe înțelesul lor.

După vizionarea fiecărui video, aveți Acces GRATUIT (prin creare de cont) către sute de resurse pentru clasa respectivă: jocuri de logică/matematice; animații de predare; experimente interactive de laborator; curiozități; teste de evaluare; rapoarte de activitate. Resurse de calitate la care pot avea acces învățătorii și elevii.

Comunicare în limba română, clasa a II-a: Descrierea unei persoane. Structura unei descrieri

În lecția online de astăzi, elevii vor învăța ce ar trebui să spună atunci când prezintă o persoană. Chiar dacă de cele mai multe ori răspundem enumerând câteva trăsături care ne vin rapid în minte despre o anumită persoană, ar fi bine ca elevii să știe să poată oferi mai multe detalii despre persoana pe care o descriu, pentru a oferi lămuriri mulțumitoare celui care a cerut informații.

"În viață, atât cei mici, cât și cei mari sunt puși destul de des în situația de a realiza descrieri, mai lungi sau mai scurte, în funcție de context. Pentru a realiza o descriere corectă a unei persoane, trebuie avută grijă ca exprimarea să fie clară, iar tonul vocii să fie unul adecvat. În plus, copiii noștri se pregătesc astăzi pentru lumea de mâine, de aceea, cunoașterea structurii unei descrieri este importantă și se va regăsi, apoi, în activitățile lor ca oameni mari. În același timp, este necesar să le transmitem copiilor pofta de a ști, care le va întreține, pe parcurs, integrarea corectă a acestei structuri și nu numai", explică Anca Ghinea, Creative Manager.

Elevul poate începe descrierea oferind detalii în ceea ce privește aspectul fizic.

De exemplu: Este cel mai înalt băiat din clasă. Marcu are părul blond, ochii albaștri și senini, nasul mic și cârn și este mereu cu zâmbetul pe buze.
Opțional, elevul poate descrie câteva elemente de vestimentație:

Totdeauna se îmbracă îngrijit și preferă îmbrăcămintea sport, cu tricouri de culoare deschisă și pantaloni în culori mai închise.

VIDEODescrierea continuă oferind detalii despre însușirile sufletești:

Este un prieten adevărat, fiindcă întotdeauna mă ajută când am nevoie de sprijin. În tabără a demonstrat că este cel mai curajos, când a îndepărtat ursul care se apropia de cabană.

Marcu e bun, e blând. Niciodată nu se laudă, dând dovadă de modestie. Este respectuos cu colegii și cu oamenii mai în vârstă.

La final elevul poate prezenta ce preocupări are sau ce îi place să facă:

Marcu este interesat de avioane, de piloți. În plus, fiindcă îi place să cânte și e foarte talentat, a fost selecționat în corul școlii.

ScoalaIntuitext.ro este un produs educațional online, avizat de Ministerul Educației, produs în care veți regăsi 100% programa școlară pentru clasele I-IV. ScoalaIntuitext.ro face parte din portofoliul de produse INTUITEXT.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4585 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by