Părinții decid dacă elevii participă la pregătirea pentru examen de la școală / În ce condiții va fi posibil accesul în unitățile de învățământ

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2020, 21:20 Actualitate | Educatie


Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons
Ministerul Educaţiei și Cercetării şi Ministerul Sănătăţii au stabilit măsurile care trebuie luate în şcolile unde se vor ţine cursurile de pregătire pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Decizia participării copiilor la pregătirile de la școală va aparține părinților.

Ordinul comun a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Regulile stabilite pentru cursurile de pregătire din școli:
 • La intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37 grade) de către cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor.

 • În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament.

 • Participarea elevilor la activităţile de pregătire va fi decisă de părinţii acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora.

 • Elevii vor fi însoţiţi de un cadru didactic de la accesul în unitatea de învăţământ până la sala de clasă şi apoi, după finalizarea activităţilor, vor fi conduşi până la ieşire.

 • La intrarea în unitatea de învăţământ vor fi asigurate materiale şi echipamente de protecţie (covoraşe dezinfectate, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini), iar unitatea de învăţământ va asigura săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

 • Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe toată durata activităţilor şi îşi vor igieniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau săpun.

 • În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul, care vor purta mască pe tot parcursul desfăşurării activităţilor din unitatea de învăţământ.

 • În perioada 2-12 iunie, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu şi două ore pentru elevii de gimnaziu.

 • În situaţia în care unităţile de învăţământ vor realiza activităţi de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de 2 ore pentru dezinfectarea, igienizarea cu substanţe biocide şi aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră.

 • Colectarea măştilor se va face în locuri speciale semnalizate corespunzător, amenajate în unitatea de învăţământ, iar la sfârşitul activităţilor elevii vor primi câte o mască nouă pentru deplasarea către domiciliu.

 • Cadrele didactice vor supraveghea respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică dintre elevi şi măsurile igienico-sanitare de prevenire a infecţiei cu SARS Cov 2.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1997 vizualizari

 • -1 (1 vot)    
  Eu cred ca este o hambitie pregatirea din 2-12.06 (Miercuri, 13 mai 2020, 22:42)

  hahahaha [utilizator]

  Multe din cadrele didactice care sunt obligate sa participe la pregatirea examenului au comorbiditati. Nimeni nu se gandeste si al ele. In clase nu sunt banci amenajate cu panouri de plexiglas , ca in alte state, Copii si cadrele didactice nu sunt testate la coronavirus. Profesorii de celelalte specialitati , care nu au examene primesc acelasi salariu iar cei care au examene vor fi in contact cu elevii si cate 6 sau 7 ore pe zi . Daca un singur elev asimptomatic imprastie virusi, atunci prin profesorul care va mai avea ore inca la cinci sau sase grupe , va duce virusii la toti elevii din grupa. Eu cred ca un singur infectat va face ca toti participantii din scoala respectiva si familiile lor sa fie contaminati. In institutii asa se intampla. Vezi focarele Pastraveni, Spitalele Suceava, Focsani militar etc. Eu cred ca profesorii ar trebui echipati ca medicii din spitalele covid si la fiecare scoala sa fie tunel de dezinfectie. Cred ca intai trebuie create conditii de siguranta si apoi trebuie inceputa scoala. Sau poate e un test pe pielea profesorilor si a elevilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 14 mai 2020, 11:39)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by