Admitere fără taxă şi examen la Universitatea Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2020, 14:56 Actualitate | Educatie


Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi
Foto: Facebook
Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie, precum și a examenului pentru admiterea la cele patru facultății ale universității.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administraţie.

Astfel, candidaţii vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere care, în anii anteriori, era de 150 de lei pentru fiecare domeniu.

Prorectorul USAMV Iaşi, Costel Samuil, a declarat că s-a decis eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de coronavirus, conform Agerpres.

Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba de nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%, a explicat Costel Samuil.

Conform calendarului, în perioada 13 - 24 iulie se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admiterea la licenţă, din sesiunea iulie, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. În aceeaşi perioadă, 13 - 24 iulie, se va desfăşura înscrierea pentru Învăţământul la Distanţă (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie.

În perioada 6 - 20 iulie se va desfăşura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură şi Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt finanţate de la buget.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1783 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by