Interzis în școli la pregătire pentru elevii și profesorii care suferă de afecțiuni cronice sau care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani (proiect)

de C.D.     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 mai 2020, 14:29 Actualitate | Educatie


Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons
Elevilor și profesorilor care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activitățile de pregătire care se vor relua în școli odată cu relaxarea măsurilor impuse în perioada de urgență, se arată în proiectul propus de Institutul Național de Sănătate publică.

Potrivit documentului, accesul în școli este permis doar cu purtarea măștilor de protecție, cursurile nu vor depăși 3 ore. De aemenea, pe toată durata activităților din școală este obligatorie purtarea măștii de protecție, iar la intrare se va verifica temperatura.

Măsuri de prevenire și protecție propuse de INSP pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor evaluare națională și bacalaureat:

 • 1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
 • 2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
 • 3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.
 • 4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
 • 5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
 • 6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
 • 7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.
 • 8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.
 • 9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8831 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 9 mai 2020, 14:45)

  [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  la toamna (Sâmbătă, 9 mai 2020, 15:21)

  Paul_ [utilizator]

  Va dati seama ca la toamna, daca nu se gaseste intre timp un tratament sau un vaccin, situatia va fi aceeasi?

  Nu condamn ideea, dar ar trebui sa ne pregatim din timp.

  In primul rand trebuie extins programul 200 euro pt cumpararea de calculatoare pentru elevii (si eventual studentii) cu dificultati materiale.

  In al doilea rand, din experienta, cea mai ieftina si eficienta metoda de a preda este folosind tablete grafice. Eu folosesc un xp-pen impreuna cu OneNote si daca elevii sunt atenti si intreaba ce nu inteleg, nu este o diferenta foarte mare fata de predarea in clasa.
  Marea problema este disponibilitatea elevului de a fi atent.
 • +5 (7 voturi)    
  neconstitutional si discriminatoriu (Sâmbătă, 9 mai 2020, 15:38)

  Dodel540 [utilizator]

  fara sa fiu vreun absolvent de drept , se vede din avion ca aceasta masura nu are cum sa treaca de combaterea discriminarii.
 • +6 (12 voturi)    
  Mauri propuse!! (Sâmbătă, 9 mai 2020, 15:48)

  Theros [utilizator]

  Mai oameni buni dar opriti-va !! Lepadati-va de politica de discriminare de tip fascisto-hitleriste!! NU MAI VENITI CU PROPUNERI SEGREGATIONISTE!! LASATI OAMENII CA SUNT MAI INTELIGENTI CA VOI!! CE DRACU AVETI CU PERSOANELE DE PESTE 65 DE ANI CARE SUNT MAI VIGUROASE SI AGILE DECAT TANARA GENERATIE- IMI CER SCUZE- DAR ACESTA ESTE ADEVARUL!! VA PREVIN CA DACA SE MAI INTRODUC MASURI CARACTERISTICE POLITICII DE APARTHEID, PLAVANUL SI GUVERNUL VOR TREBUI SA SE PREZINTE LA REUNIUNEA ECOSOC DIN IULIE SI LA VIITOAREA SESIUNE A ADUNARII GENERALE A ONU!! IN SITUATIA ACTUALA SINGURUL CRITERIUL CORECT CARE TREBUIE APLICAT LA TOTII CETATENII ROMANI ESTE STAREA DE SANATATE SI NU POLITICILE HITLERISTE CONDAMNATE DE ISTORIE!!
  • 0 (2 voturi)    
   Propaganda (Sâmbătă, 9 mai 2020, 17:01)

   Beta Alfa [utilizator] i-a raspuns lui Theros

   Dumneavoastra chiar cititi ce scrieti ? Folositi aurea termeni si expresii ca "hitlerist", ECOSOC, "apartheid" etc. fara sa aveti habar de continutul lor
   • +1 (1 vot)    
    Masuri propuse. propaganda (Duminică, 10 mai 2020, 8:48)

    Theros [utilizator] i-a raspuns lui Beta Alfa

    Bai beta alfa spre marea ta surprindere chair stiu ce scriu. Sunt putini oameni in Romania care au pregatirea mea. Pentru stricta ta informare ca pe viitor sa nu te mai arunci a face aprecieri lipsite de temei iti fac urmatoarele precizari:
    1. Sunt unul din cei mai buni specialisti din lume in domeniul multilateralismului, deci incude si ONU cu toate organismele sale , inclusiv ECOSOC SI COMITETUL DE LUPTA IMPOTRIVA APARTHEID-ului;
    2. Am publicat multe lucrari privind procesul de la Nurenberg;
    3. In ultimii 30 de ani sunt oameni valorosi care NU SUNT ACCEPTATI PENTRU CA AU SIRA SPINARII ori s-au retras pentru ca nu mai pot suporta hotia , coruptia, impostura , prostia, rautatea , ura, lipsa sentimentelor patriotice etc si resping categoric pe cei care nu accepta "ROMANIAFIRST"!! AI INTELES ?? SAU VREI SA FAC SEMINARII CU TINE!!
 • +5 (7 voturi)    
  INS - sugative bugetare (Sâmbătă, 9 mai 2020, 15:50)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Deci, cf. INS, dacă eu sunt profesoara iar soțul suferă de conjunctivită cronică, nu am acces în școală. Trebuie să fii tăietor de frunze la câini la IMS (500 de angajați, salarii nesimtite!) pentru ca sa emiti o asemenea idioțenie. Dacă nulitățile astea dau indicații privind Sănătatea in România, să nu ne mire că avem cei mai multi decedati la mia de locuitori din Europa Centrala și de Est.
 • +2 (2 voturi)    
  discriminatoriu si abuziv (Sâmbătă, 9 mai 2020, 16:57)

  dramonal [utilizator]

  Conform acestui proiect dacă un elev locuiește cu bunicii (firesc să aibă peste 65 de ani), atunci nu are voie la școală.
  Dacă în familia unui profesor sunt boli cronice (eventual o conjunctivită, cum scria cineva), el nu are voie la școală. Și va trebui eventual să și justifice cu certificat medical, propriu sau al rudei, existența bolii, căci altfel este absent nemotivat. Adică nu mai există confidențialitate.
  Iar dacă elevul sau profesorul nici nu știu că au o rudă bolnavă - frecvent și firesc femeile nu divulgă copiilor că suferă de cancer de sân sau de col uterin - să fie eventual amendatâ întreaga familie.
  Încotro ne îndreptăm?
 • +2 (2 voturi)    
  băi INSP, (Sâmbătă, 9 mai 2020, 18:37)

  nahir [utilizator]

  voi sunteți normali la cap?
  Pe ce criterii este interzis accesul în școală al unui elev care locuiește împreună cu bunici lui care au peste 65 ani? Ăia sunt cumva ciumați?
  Dar în situația în care unul din părinți să zicem că ar avea o afecțiune cardiacă, renală sau de nu știu ce natură, dar cronică, de ce i se interzice accesul la școală? E reprimit dacă se vindecă? Cu ce e de vină copilul respectiv de boala de care nici adultul nu e de vină?
  Idiocrația la guvernarea țării. Ăștia de la INSP care au făcut astfel de propuneri suferă de prostie cronică avansată și ar trebui dați afară.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by