Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat joi seara, într-o emisiune la Realitatea Plus, că la examenul de Bacalaureat din acest an elevii vor da prima dată probele scrise, apoi pe cele de competență. „Luăm în calcul să dăm probele de competenţe de la Bacalaureat online”, a afirmat Anisie.

BacalaureatFoto: ise.ro

„Păstrăm aceleași calendare. Pentru Evaluarea Națională, examenele vor începe în data de 15 iunie, cu proba de Limba și literatura română, iar Bacalaureatul, avem o modificare, și anume vom susține întâi probele scrise, începând cu data de 22 iunie, după care vom susține probele de competențe”, a declarat Monica Anisie, potrivit realitatea.net.

Ministrul Educației a mai anunțat că desfășurarea exactă a examenului de Bacalaureat va fi anunțată săptămâna viitoare.

„Luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, luăm în calcul și această măsură, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta în cadrul Comisiei de Dialog Social, care se va desfășura marți“, a precizat Anisie.

Monica Anisie a anunțat zilele trecute că elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, doar pentru două săptămâni de pregătire. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.