Candidații la facultățile universităților de Medicină și Farmacie din țară - București, Iași, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova - vor da examenul de admitere în aceeași zi, respectiv duminică, 26 iulie, a declarat joi pentru HotNews.ro rectorul UMF "Carol Davila" din București Viorel Jinga. În Capitală, candidații vor susține examenul și în clădirile celorlalte universități, astfel încât să nu se înghesuie în săli.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi încercăm ca examenul de admitere să poată fi dat fizic, pentru că nu putem face admiterea la Medicină în baza mediilor sau a unor note de la bacalaureat. Facem toate eforturile pentru ca examenul să se desfășoare cu respectarea tuturor regulilor impuse de pandemie și care vor fi la momentul respectiv", a afirmat rectorul UMF "Carol Davila" din București.

Astfel, absolvenții de liceu care vor susține admiterea la UMF București vor da examenul în mai multe spații, respectiv și în clădirile Universității Bucureștii, Politehnicii și SNSPA, astfel încât să nu fie înghesuiți în săli și să se poată păstra măsurile de distanțare, a spus rectorul. El a precizat că a ajuns la un acord cu rectorii celorlalte universități din București, pentru folosirea spațiilor acestora.

Potrivit sursei citate, la toate universitățile de Medicină și Farmacie din țară admiterea se va da în aceeași zi, respectiv 26 iulie: "Împreună cu toți rectorii Universităților de Medicină din țară, adică Iași, Târgu Mureș, Cluj, Craiova, Timișoara am stabilit data examenului 26 iulie, într-o duminică, astfel încât să fie și orașul mai liber. Posibil să fie la fel și la celelalte facultăți de medicină din universitățile care nu sunt doar de Medicină și Farmacie, adică Galați, Brașov, Sibiu, Arad. Dar la UMF-uri așa am stabilit, să încercăm să organizăm examen de admitere în 26 iulie".

El a precizat că înscrierile pentru examen se vor face online, după susținerea bacalaureatului.

CITEȘTE ȘI:

Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept. Nici la facultățile Universității de Vest Timișoara nu va fi examen de admitere în acest an