Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca ia în calcul pentru admiterea la facultate 2020 susținerea examenului online, dar dacă se va pune problema ca examenele să poată fi susținute fizic, cu câteva luni întârziere, se va opta pentru această variantă, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro rectorul Daniel David.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dacă pandemia nu mai impune constrângeri, automat ne întoarcem la varianta tradițională. Deocamdată avem soluția de avarie - admiterea online.

Am deschis platforma pentru preînscrie. În următoarele două săptămâni, facultățile urmează să adapteze regulamentul, în funcție de specific.

Nu pot spune elemente concrete, vor fi diferențe foarte mari - de la facultatea de Drept, la facultatea de Chimie. Facultățile urmează să stabilească o procedură concretă.

Noi am deschis posibilitatea ca admiterea să se facă online, suntem pregătiți, sper însă să nu fim nevoiți să o facem.

(...) Dacă se pune problema de a amâna câteva luni admiterea, eu prefer varianta de a amâna pentru a ne întoarce la varianta tradițională, până când vom fi pregătiți mult mai bine pentru digitalizare pe scară lară.

(...) Deocamdată suntem în faza de simulare în digitalizare. Nu e un set de bune practici pe care ni-l dorim, cel puțin în această variantă", a spus rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, invitat la întâlnirile HotNews.ro #deladistanță”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Toate detaliile privind admiterea la facultate 2020, în interviul de mai jos cu rectorii Marian Preda, de la Universitatea din București, Daniel David, de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, și Marilen Pirtea, de la Universitatea de Vest din Timișoara:

Admiterea la facultate se va face în acest an pe bază de dosar la Universitatea din București, cu excepția Facultății de Drept. Fără examen se va organiza admiterea la 2020 și la Universitatea de Vest din Timișoara.