​​​Admiterea 2020 la facultate în cadrul Universității din București va fi pe baza unui concurs de dosare, excepție făcând Facultatea de Drept unde se va da examen. La celelalte facultăți, pentru admiterea în anul universitar 2020-2021 se va ține cont de mediile de la bacalaurat sau pe o combinație a acestora cu note obținute la anumite discipline în timpul liceului, detaliile urmând a fi stabilite în cel mai scurt timp, potrivit rectorului Universității din București, Marian Preda.

Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

„La toate facultățile cu excepția Facultății de Drept se va face admitere fără examen. Cu greu, colegii noștri au acceptat să se adapteze la această situație. Se vor lua în calcul note sau medii la bacalaureat, încă se discută medii pe parcursul anilor de studii. În linii mari, note sau medii de la bacalaureat, cu excepția Facultății de Drept. Nu puteam să prejudiciem elevi care s-au pregătit ani de zile și să-i punem pe picior de egalitate cu elevi care nu s-au pregătit. La Drept, cu distanțare, probabil cu de 3-4 ori mai multe săli, este planificat pe 22 iulie examen clasic. La Matematică-Informatică, Limbi străine sau Psihologie,unde erau examene scrise, acum se va merge pe note și medii la Bacalaureat”, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro rectorul Universității din București, Marian Preda.

Toată procedura de admitere la facultate va fi online.

Toate detaliile privind admiterea la facultate 2020, în interviul de mai jos cu rectorii Marian Preda, de la Universitatea din București, Daniel David, de la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj Napoca, și Marilen Pirtea, de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Admiterea 2020 va fi pe bază de dosar și la facultățile din cadrul Universității de Vest din Timișoara.