Întrebat de reporterul HotNews.ro despe solicitările părinților care merg la muncă de a se deschide acele creșe, grădinițe sau after school-uri care ar putea îndeplini condițiile de protecție sanitară, președintele Iohannis spune că legea în vigoare îi permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă.

GradinitaFoto: Agerpres

„Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și copilul ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie. Ar fi mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care sprijină și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie o soluție proprie, cu speranța că această fază nu va dura prea mult”, a spus șeful statului.

Acesta a adăugat că decizia închiderii școlilor se bazează pe faptul că în unitățile de învățământ din România nu se poate menține distanțarea fizică.