Asociaţiile de elevi atrag atenţia asupra pericolului redeschiderii școlilor: În locul asumării unui risc inutil, cerem funcționarea școlii online

de I.H.     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 13:48 Actualitate | Educatie


Fara cursuri
Foto: frwl/ Wikimedia Commons
Mai multe asociaţii de elevi atrag atenţia asupra "pericolului" de reluare a cursurilor după finalizarea stării de urgenţă şi vorbesc despre necesitatea unui plan de reglementare a şcolii online. Acestea o acuză pe Monica Anisie, ministrul Educației, că, deși a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei, refuză sistematic să ia măsuri care să facă posibilă educaţia în mediul online.

Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, Asociaţia Elevilor din Maramureş şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor arată, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că în ultimele zile în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă, mai exact, la sfârşitul lunii mai -începutul lunii iunie.

Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate, acuză reprezentanții asociațiilor de elevi.

Acestea consideră că este riscantă redeschiderea școlilor.

Argumentele aduse de asociațiile de elevi:
 • 1. Lipsa spaţiului necesar în şcoli/licee
Sălile de clasă ajung să găzduiască până la 38 de elevi, iar în aceste condiţii nu se poate pune problema aşezării în bănci astfel încât să se păstreze distanţa necesară.

Un procent de 10% din unităţile de învăţământ, în special cele din zonele urbane, sunt supraaglomerate, arată studiul Comisiei Europene "Monitorul educaţiei şi formării" din anul 2018.
 • 2. Lipsa condiţiilor de igienă în şcoli
Igiena reprezintă una dintre măsurile necesare pe care autorităţile trebuie să le ia pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor şi a personalului unităţilor de învăţământ, în România, cu preponderenţă în mediile rurale. Studiul amintit menţionează faptul că aproximativ 38% din unităţile de învăţământ din mediul rural nu au toalete în incinta clădirii, procentul fiind de 7% în mediul urban. Mai mult, numărul şcolilor şi liceelor fără apă curentă la nivel naţional este de 1176, potrivit unei raportări făcute de Ministerul Afacerilor Interne în anul 2019.

În primul rând, este necesară asigurarea tuturor măsurilor în ceea ce priveşte igiena în sălile de curs (măşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectanţi), dar şi în întreaga incintă a unităţilor de învăţământ şi menţinerea unei distanţe între elevi. Acest lucru poate fi realizat prin reducerea colectivului unei clase, mai exact împărţirea unei clase pe grupe şi întocmirea unui nou orar, astfel încât să reducem la minimum interacţiunea dintre elevi, spun asociațiile menționate.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să clarifice următoarele aspecte privind desfăşurarea orelor de curs în mediul online, printre care: achiziţionarea de dispozitive conectate la internet şi durata maximă pe care elevii o vor petrece în faţa calculatoarelor.

Asociaţiile de elevi din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să pregătească unităţile de învăţământ, astfel încât să fie garantată siguranţa elevilor în cazul în care aceştia se vor întoarce la şcoală şi să prezinte clar reglementările necesare învăţării la distanţă, pentru a clarifica incertitudinile actorilor din educaţie.
 • "Monica Anisie împreună cu cei de la Ministerul Educaţiei trebuie să se concentreze pe două lucruri. Să se asigure că toţi elevii au acces la şcoala online acum, nu prin amânarea rezolvării problemei şi speranţa că fiecare localitate în parte va găsi resurse din sponsorizări sau donaţii şi să realizeze că posibilitatea reluării cursurilor impune de la sine măsuri serioase pentru a asigura igiena şi distanţă necesară dintre elevi", spune Andreea Sabina Spătariu, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

 • "Ne aflăm într-o perioadă foarte critică în care orele online sunt obligatorii chiar dacă mulţi elevi nu dispun de conexiune la internet sau/şi de materialele necesare pentru a putea participa la activităţile de învăţare la distanţă. În cazul în care după trecerea unor săptămâni elevii şi dascălii îşi vor relua activitatea din unităţile de învăţământ, problema este că, după tot atâtea săptămâni virusul nu va fi trecut, pandemia va persista, iar elevii vor fi expuşi la o posibilitate mai mare de contagiune, în condiţiile în care nu vor fi luate hotărâri drastice în privinţa igienizării şi a distanţării dintre elevi şi cadre didactice, spune Paula Livia Buda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Maramureş.

 • "În locul asumării unui risc inutil, cerem doamnei ministru să asigure că şcoala online va funcţiona în normele stabilite, iar elevii vor putea beneficia de lecţiile online. Siguranţa noastră este prioritară şi sperăm că se va ţine cont cu adevărat de acest lucru în luarea deciziei finale" - Rahela-Maria Macovei, preşedintele Asociaţiei Vâlcene a Elevilor.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5569 vizualizari

 • -3 (27 voturi)    
  Asociatiile de elevi PSD (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 13:57)

  iCalin [utilizator]

  ..cred ca era mai corect, e evident ca sunt melodiile PSD-ului cantatae de asa-zisa "asociatiile de elevi", imi vine sa rad
  • -1 (23 voturi)    
   Outstanding man! Si aici ai vazut PSD-ul ! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:07)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui iCalin

   Outstanding man! Si aici ai vazut PSD-ul !

   Pe de alta parte, dincolo de Volga Neagra a PSD ce-l urmareste pe nefericitul asta...
   ...se constata o veselie generala si consens deplin: nici profesorii nici elevii nu mai vor scoala!

   Eu zic sa se dea anticipat diplomele de doctori tinerilor care au absolvit 11 clase...e o economisire sociala pentru ca rezultatele vor fi comparabile! (Tot 65% analfabeti functionali)
  • -8 (26 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:12)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui iCalin

   Sigur, sa mearga la scoala, sa raspandeasca virusul peste tot. Sa-si rateze si examenele , aia care au de dat, eventual sa vina cu perfuzia la examen si sa-i astepte SMURDul afara, ca de, era neaparat sa mearga la scoala sa recupereze orele la desen, muzica si educatie fizica.
   • -4 (10 voturi)    
    Problema (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:12)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Problema nu e doar inghesuiala de la scoala ci ca vor circula cu transportul in comun inghesuiti ca sardelele la cm distanta de pensionari . In plus la noi exista o multime de copii care locuiesc cu bunicii iar multi profesori sunt batrani .
    Nu cred ca profesorii au chef sa adereze fara motiv serios la profilul de imbolnavire asociat pana acum doar medicilor .
    • -2 (8 voturi)    
     Adică pensionarii îmbolnăvesc? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:55)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui gamma

     Ai o logică fascistă.Dacă pensionarii îmbolnăvesc(așa ai înțeles tu din ce se discută zilele astea),eu zic să mergi la școală că ai multe lacune.
     • +1 (5 voturi)    
      ai inteles exact pe dos (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:33)

      koala1712 [anonim] i-a raspuns lui asavreau

      exista un pericol mai mare de a se imbolnavi pensionarii. la asta se refera colegul mai sus
      • -2 (2 voturi)    
       Sunteți împreună? (Duminică, 26 aprilie 2020, 8:03)

       asavreau [utilizator] i-a raspuns lui koala1712

       Că prea știi ce vrea să spună!Nu crezi că ar fi bine să mai citească colegul ceva lectură,să-și îmbunătățească vocabularul,să poată vorbi pentru a fi înțeles?
       • +1 (1 vot)    
        nu (Duminică, 26 aprilie 2020, 13:06)

        koala1712 [anonim] i-a raspuns lui asavreau

        dar am capacitatea de a intelege un text scurt si sa il interpretez rational
  • 0 (2 voturi)    
   Recent cereau deschiderea. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:52)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui iCalin

   Acum nu mai vor.Le dau dreptate privind școala on line.Care nu au posibilități,și dacă mergeau la școală nu învățau și treceau clasa formal.Că este//obligatoriu//.Unde nu-i posibil deschiderea școlilor ,să se facă cursuri on line.Cred-că cei din ani terminali va trebui să meargă la școală să susțină niște teste.Este și o ocazie de a face puțină curățenie printre cadrele didactice,în sensul că suplinitorii nu mai trebuie plătiți,personalul auxiliar la fel,Plus ore suplimentare,dirigenție și alte sporuri.Ținând cursuri on line se vor cunoaște profesorii valoroși,vor fi căutați de elevi și părinți,cei care vor să învețe carte și se poate face o departajare privind salarizarea,terminând cu acordul global și colectiva.
  • -6 (8 voturi)    
   deschiderea scolilor transforma elevii in ucigasi (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:19)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui iCalin

   Scolile vor functiona drept rezervoare de virus.

   Tinerii se contamineaza ei, chiar daca asimpotmatic.

   Timp de 15 zile ei vor raspandi virusul - inclusiv parintilor si bunicilor.

   Scolile trebuie sa ramana inchise pana la contaminarea a 60% din populatie - mai sunt cel putin 2 luni pana atunci
   • +1 (3 voturi)    
    Și care-i problema? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 21:22)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    O să-i trateze statul.
   • 0 (2 voturi)    
    Usor ilogic (Duminică, 26 aprilie 2020, 10:55)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Nu s-ar grabi un pic procesul de contaminare a celor 60% daca deschidem scolile?
    Evident ca nu s-ar transforma nimeni in ucigas, astea-s tampenii de doi bani.
 • +4 (26 voturi)    
  ce puteau spune? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:07)

  Itsoc [utilizator]

  ca vor sa reinceapa scoala? mai frumos e online, te conectezi si apoi poti sa reintri pe instagram sa ai pui o poza, mai dai un like in timp ce participi la ora.

  eventual daca se poate face asta in fiecare sezon de iarna cand gripa sezoniera face ravagii in romania.

  te doare mintea!
  • +4 (6 voturi)    
   Ghici ce (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:40)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Oricum în timpul orelor (majoritatea extrem de plictisitoare) elevii pun poze pe instagram și mai dau câte un like!
   • 0 (2 voturi)    
    Și așa apar cei ca tine. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 21:24)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    Printre ceilalți 44% de mândri funcționali.
 • -3 (21 voturi)    
  Flas (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:14)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pe ăștia din asociație îi duce mă-sa și tată-su cu Merțanul la școală. Dacă ar avea vreo 3-4 frați/surori și doar un laptop acasă, nu ar mai vrea invatamânt on-line
  • +1 (7 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:43)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   O, da. Din 15 profi 2 fac ore online, cate 1-2 ore/sapt, cred ca e bataie crancena pe laptopuri.
   Realist, dincolo de ciuda pe profi ca au iesit cel mai bine financiar din toata chestia asta, mai ales aia de educatie fizica, ai vreo solutie? Crezi ca e mai bine sa stea 30+ inghesuiti incepand cu 15 mai? Daca unele clase reusesc sa faca ore online se poate face mai usor distantarea pentru ceilalti. Sau incepeti ca e discriminare si sunt pusi in pericol? Atunci sa punem 3 milioane in pericol.
   Unii au inceput sa le dea sa faca referate sau sa le trimita materiale de studiu. Deci nu trebuie sa foloseasca toti laptopul, nici macar nu le trebuie laptop. Da, stiu, n-au nici telefon. Toate rudele mele din rural au telefon cu net. Asta inseamna ca acei putini care nu au deloc net pot recupera fizic orele, fiind putini pot sta la distanta.
  • +3 (9 voturi)    
   Problema e ca, de exemplu... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:56)

   gugurila [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ... fiica-mea a vazut sapun la baie la scoala abia in clasa a XII-a... si a disparut repede.

   Au dreptate sa le fie frica.
   • +3 (5 voturi)    
    Când eram la școală,ehei de mult. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:02)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui gugurila

    Tare de mult.Era elev de serviciu pe școală și elev de serviciu pe clasă,care supravegheau ca în pauze să nu fie dezordine gravă.De ce nu s-ar putea reinventa și nu ar mai dispărea săpunul?Și hârtia igienică și câte și mai câte?Elevul de serviciu la clasă era atent să fie cretă la tablă,tabla curată pentru ora următoare,aerisea clasa.La terminarea orelor verifica dacă nu și-a uitat cineva ceva în clasă.
 • +1 (13 voturi)    
  Nu trebuie stat la discutii cu astia (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:23)

  Sparafucile [utilizator]

  De ce? Sunt minori. N-au discernamint findca sunt imaturi . Si Quod licet Jovi non licet bovi. Ei sa se puna cu burta pe carte si sa-i lase pe adulti sa hotarasca in locul lor.
  • -2 (14 voturi)    
   scolile trebuie sa ramana inchise (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:20)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Sparafucile

   Scolile vor functiona drept rezervoare de virus.

   Tinerii se contamineaza ei, chiar daca asimpotmatic.

   Timp de 15 zile ei vor raspandi virusul - inclusiv parintilor si bunicilor.

   Scolile trebuie sa ramana inchise pana la contaminarea a 60% din populatie - mai sunt cel putin 2 luni pana atunci

   ===

   Nu sunt deloc imaturi. Mai imaturi sunt adultii care ii expune pe ei, dar si pe parinti si bunici imbolnavirii mortale.
   • +1 (1 vot)    
    Ai mai spus asta (Duminică, 26 aprilie 2020, 9:56)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Stiu copii mai maturi decat dumneata, de fapt am unul mai matur in gandire decat dumneata si multi de pe aici.
    Mai mult: cand scrie in limba romana chiar pricepi ce vrea sa spuna :))
  • -3 (5 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 18:17)

   koala1712 [anonim] i-a raspuns lui Sparafucile

   suni exact ca pensionarii care se duc sa voteze cu psd... asa e, voi sunteti viitorul, nu tineretul
 • +1 (13 voturi)    
  Asociatia elevilor neomarxisti (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:40)

  Un cititor [utilizator]

  liberal-socialisti.
  • -1 (9 voturi)    
   ce treaba are marxismul?!! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:22)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   Nuca in perete. Unii ar putea spune ca elevii sunt adepti ai lui Fellini. Sau ca le plac pantofii sport.

   Hai sa nu ne mai trezim vorbind!

   +++

   Scolile vor functiona drept rezervoare de virus.

   Tinerii se contamineaza ei, chiar daca asimpotmatic.

   Timp de 15 zile ei vor raspandi virusul - inclusiv parintilor si bunicilor.

   Scolile trebuie sa ramana inchise pana la contaminarea a 60% din populatie - mai sunt cel putin 2 luni pana atunci
 • +4 (6 voturi)    
  Nevoia de nuante (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 14:48)

  justin puscasu [utilizator]

  Nu exista o solutie unica, aplicabila peste tot pentru reinceperea scolii. Nu sunt necesare aceleasi masuri de precautie la Suceava si la Olt (unde sunt doar 20 de cazuri de Covid in tot judetul).
  Pe urma, e clar ca nu toate materiile sunt la fel de importante. La multe din ele (sport, muzica, educatie civica, religie, etc.) se poate incheia situatia pe baza rezultatelor din semestrul 1.
  Orarele ar trebui refacute rapid cu doua obiective:
  a. Sa nu tii copiii la scoala mai mult de 2-3 ore pe zi
  b. Sa nu bagi mai mult de 10-15 copii intr-o sala de clasa.
  Eu cred ca se poate, dar pentru asta trebuie mult mai multa autonomie scolilor si inspectoratelor.
  Daca tanti asta de la minister vrea sa dea o norma unica, valabila in toata tara, va iesi o porcarie.
  • -4 (8 voturi)    
   nu e fezabil (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:26)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui justin puscasu

   Cine cunoaste realitatea din scolile romanesti stie ca astfel de solutii, fie partiale, fie totale, sunt total imposibile.

   Atat din lipsa de spatiu cat si din lipsa spiritului de organizare din scoli.

   Pe hartie arata bine, dar sunt nefezabile. Rafila de exemplu, vorbeste in totala necunoastere a scolii romanesti. Iar despre doamana Anisie - nu are sens sa discutam - dumneai nu intelege absolut nimic.


   ===

   Daca vor fi deschise, indiferent de procedura, scolile vor functiona drept rezervoare de virus

   Elevii nu se pot spala din lipsa de sapun si chiar de chiuvete in multe locuri, este imposibil sa controlezi purtatul mastii.

   Numai cine nu a vazut vreodata o clasa de gimnaziu poate veni cu ideea nastrusnica a purtatului de masca obligatoriu..

   Tinerii se contamineaza ei, chiar daca asimpotmatic.

   Timp de 15 zile ei vor raspandi virusul - inclusiv parintilor si bunicilor.

   ===

   Scolile trebuie sa ramana inchise pana la contaminarea a 60% din populatie - mai sunt cel putin 2 luni pana atunci.

   Examenele mutate in toamna.
   • -1 (9 voturi)    
    Cred.. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:44)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    ..ca esti cadru didactic, nu? Adica trai nineaca, leafa curge... complice la prăbusirea invatamântului din RO. Mai bine ai da o solutie, pentru ca părintii sa nu trebuiască sa stea acasa. Daca ei nu vor munci, va veni vremea sa nu ai nici tu salariul acela nesimtit pentru care altii trebuie sa muncasca 3-4 luni. Dezinfectati scolile, faceti cursuri cu jumate din clasa, recuperati, nu stati ca niste trântori si puneti sindicatele sa santajeze cu anul scolar ca sa obtineti sporuri, vauchere, tichete etc etc. Oricum, astazi 90% dintre cadrele didactice sunt niste zerorui intelectuale si profesionale, cu note de 5 si 6, diplome luate cu copy-paste, inculte si agramate ca aceasta ANISEI, o rusine pentru numele de profesor!
    • -4 (8 voturi)    
     esti un ucigas (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 19:56)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

     Daca tu esti "imunizat" cu lapte de iapa cred ca vrei sa omori romani.

     Asta e misiunea ta: sa ucizi.
    • 0 (0 voturi)    
     Domnule Ochii_pe_voi (Duminică, 26 aprilie 2020, 23:04)

     Profesor2 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

     Nu cred ca domnul caruia i-ati raspuns este cadru didactic.
     Am vazut in multe locuri propunerea de a imparti clasele in doua grupe, fara ca oamenii care propun asta sa spuna ca ar trebui si de doua ori mai multi profesori pentru a tine orele.
     Am lucrat cu siguranta mai mult de 10 ore pe zi in ultimele zile si este deranjant sa vad ca se gaseste cineva sa-mi spuna sa nu stau ca un trantor si ca sunt complice la prabusire invatamantului. Iar acel cineva primeste 4 plusuri (pana acum), in timp ce nu scrie corect numele doamnei ministru.
     Tichete de masa nu ni s-au dat niciodata.
     Faceti foarte multe prezumtii, in afara de greselile de tastare (zeroruri, vauchere), dar poate gresesc eu si dumneavoastra aveti o sursa solida pentru acel 90% pe care l-ati mentionat.
     Si vreau sa va dau dreptate: in unele tari subdezvoltate exista oameni care muncesc 4 luni pentru salariul meu.
 • +5 (11 voturi)    
  asociatia lenea (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:07)

  marchiza [utilizator]

  Da cati elevi reprezinta aceasta asociatie?
  Cum de-si perimite sa vorbeasca in numele a cel putin jumatate de milion de elevi?
 • +2 (12 voturi)    
  cine sunt asociatiile astea de elevi? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:13)

  aero [utilizator]

  Si ce vor? Sa nu se mai faca scoala? Sa nu mai invete? On-line nu e scoala, e frectie...Poti face un curs on-line dar nu sa muti o intreaga scoala in on-line.
  Oricum nu stiu de unde au aparut si astia! Cati ani au de au discernamant si capacitate de exercitiu? Pe cine reprezinta?
  Nici nu Ministerul Educatiei nu mie rusine… Cica on-line profesorii au voie sa le dea note elevilor doar cu acceptul celor ce ar trebui sa primeasca nota si al parintilor..Adica profesorul intreba elevul, vrei nota opt, elevul nu, eu vreau zece, parintele - "tu-ti gura ma-tii de professor, da-I zece" si profesorul da zece sau nu pune nota, E rau atunci ca sare Asociatia Elevilor ca il discrimineaza. Asta e scoala in Ro!
  • -4 (12 voturi)    
   elevii au perfecta dreptate (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:17)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui aero

   Au mai multa dreptate decat toti profesorii la un loc.

   Sunt asociatii legale si au dreptul sa vorbeasca.

   Comunismul s-a sfarsit in 1989.
   • 0 (6 voturi)    
    Pentru cadrele didactice comunismul continua (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:45)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    La fel prabusirea invatamantului de la noi, la care profii sunt complic. La muncă, bă!
    • -4 (6 voturi)    
     la lapte de iapa cu tine! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 19:57)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

     Pai tu nu ai muncit niciodata!

     Ce te bagi in vorba degeaba?!
 • +2 (6 voturi)    
  Păi ce facem Bobiță?? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:28)

  CalinMircea [utilizator]

  Tot mai mulți cântă în struna PSD-ului? Ne-am scremut degeaba până acum? Iar trebuie s-o luăm de la început? Măi, măi!
  • -2 (6 voturi)    
   nu are treaba politica aici (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:26)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui CalinMircea

   Cine cunoaste realitatea din scolile romanesti stie ca astfel de solutii, fie partiale, fie totale, sunt total imposibile.

   Atat din lipsa de spatiu cat si din lipsa spiritului de organizare din scoli.

   Pe hartie arata bine, dar sunt nefezabile. Rafila de exemplu, vorbeste in totala necunoastere a scolii romanesti. Iar despre doamana Anisie - nu are sens sa discutam - dumneai nu intelege absolut nimic.


   ===

   Daca vor fi deschise, indiferent de procedura, scolile vor functiona drept rezervoare de virus

   Elevii nu se pot spala din lipsa de sapun si chiar de chiuvete in multe locuri, este imposibil sa controlezi purtatul mastii.

   Numai cine nu a vazut vreodata o clasa de gimnaziu poate veni cu ideea nastrusnica a purtatului de masca obligatoriu..

   Tinerii se contamineaza ei, chiar daca asimpotmatic.

   Timp de 15 zile ei vor raspandi virusul - inclusiv parintilor si bunicilor.

   ===

   Scolile trebuie sa ramana inchise pana la contaminarea a 60% din populatie - mai sunt cel putin 2 luni pana atunci.

   Examenele mutate in toamna.
 • +4 (4 voturi)    
  AEL (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:55)

  Tomato [utilizator]

  De AEL se mai aude ceva? Faimosul proiect de e-learning marca Siveco cumparat de statul roman.
 • +2 (4 voturi)    
  Nuante (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:07)

  aditza_1967 [utilizator]

  Mai bine ar chema clasele a 8a si a 12a
  i baga in salile de sport sau pe culoare
  Orice scoala cred ca ar avea loc
  Fac repetitie pentru examene si gata
  restul se incheie anul cu notele actuale.
  dar prin MEN sunt tot felul de faraoni car vor sa se arate mai destepti decit sunt
 • -2 (12 voturi)    
  Ne dorim un val nou si mai mare de imbolnaviri?! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:33)

  Dedalus [utilizator]

  Este clara directiva de propaganda de a sustine deschiderea scolilor. Licuriciul stie bine ca un nou val de imbolnaviri ne-ar destabiliza.

  Destabilizarea vecinatatilor este obiectivul Rasaritului.

  De aici si o multime de comentarii pentru deschiderea scolilor. Unii chiar au preluat acest mesaj ucigas si il vantura pe net.

  ===

  Scolile romanesti nu se pot deschide in conditiile discutate in spatiul public, in special de Rafila. El nu cunoaste mediul scolar, iar Anisie este pierduta in timp si spatiu.

  Nu exista spatiu pentru clase mai mici si nici posibilitatea de a avea clase paralele.

  Nu se poate impune purtarea obligatori a mastii unor clase din primar si din gimnazial si am indoieli si fata de cei de liceu. Mai mult, purtarea trebuie sa fie permananeta, orice minut fara poate conduce la contaminare.

  Nu e vorba despre protectia copiilor, ci despre protectia adultilor (parinti si mai ales bunici). Copiii se contamineza si raspandesc virusul - cu consecinte mortale.

  Scolile trebuie sa ramana inchise pana cand cel putin 60% din populatie este contaminata (imunitatea colectiva, prin incetinirea tranmiteriii). Asta inseamna pana in toamna.

  Deschiderea scolilor in luna mai sau iunie este o crima.
  • +2 (10 voturi)    
   La muncă, bă! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:48)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Puneti mana, dezinfectati scolile, faceti in ture, nu stati sa asteptati leafa aia de bugetari puturosi plus tichete, sporuri, vauchere si alte alea. Ati supt destul de la buget, desi sunteti niste incompetenti 99%, agramati, inculti, cu diplome cumparate de la tarabele de diplome numite azi universitati, Bani si meditatii, atata stiti...
 • -2 (12 voturi)    
  nota 10 (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:52)

  Ademordna [utilizator]

  Din nou elevii dau lectii politicienilor.
  Sper sa-si aduca aminte de prostia si indolenta acestor figuri triste atunci cand o sa conduca ei tara si sa le taie pensiile speciale caci noi doar ne prefacem ca le taiem.
  • 0 (2 voturi)    
   Și ajung ca tine ! (Duminică, 26 aprilie 2020, 8:09)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ademordna

   Proști.Buni la cules sparanghel.Atât.
   • -1 (1 vot)    
    Viermuș, de ce iei apărarea pensiilor speciale? (Duminică, 26 aprilie 2020, 9:37)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Zi, asistatule?
 • 0 (0 voturi)    
  o alta perspectiva (Duminică, 26 aprilie 2020, 8:18)

  aditza_1967 [utilizator]

  As zice ca inspectoraele scolare tin cu dintii redeschiderea scolilor
  In perioada asta s eface foarte multe inspectii la scoala
  Unde mai iesea si o mica atentie de la profesori.

  Inspectorii scolari acum sunt un "ca social"
  si cei din minister le cinta in struna.
  Elevul primul!
  E o utopie in Romania.
  rusine!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by