Elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat au la dispoziție o platformă online de public speaking, lansată de Ministerul Educației în parteneriat cu Speakings. Elevii care se înscriu la cursurile de pe platformă își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare orală, care le vor fi testate mai târziu în cadrul probelor orale ale examenului național de Bacalaureat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe platformă vor mai exista și cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenți, în vederea unei mai bune pregătiri în susținerea interviurilor de angajare. Cursurile vor fi ținute de invitați din mediul de business care vor oferi perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.

Săptămânal, pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării și pe pagina de Facebook a ministerului va fi postată „Pastila de Public Speaking”, realizată de Andrei Dunuță, trainer și fondator Speakings. Acest material este destinat elevilor și studenților care doresc să-și perfecționeze vorbitul în public, urmând a fi învățați cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai ușor atenția publicului în momentul în care susțin un discurs.

Parteneriatul presupune și realizarea programului online Speakids Online Show. Mai exact, în fiecare sâmbătă, de la ora 12:30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării și pe pagina de facebook Speakings, va fi transmis, live, Speakids Online Show - un program interactiv online pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani, structurat în jurul a trei concepte importante în dezvoltarea unui adult responsabil, cu stimă de sine și autonom: #Educație, #Inspirație și #Umor.

Formatul programului constă în mai multe rubrici realizate de trei moderatori: Andrei Dunuță, trainer de public speaking, Liana Pătulea, psiholog și Alexandra Timofte, actor. Trainerii Speakings îi vor învăța pe elevi diverse tehnici și strategii pentru o mai bună comunicare în fața publicului, iar săptămânal vor exista activități educaționale și jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informațiile primite pe Speakids, grupul de facebook special creat în acest sens.

Formatul programului online de public speaking presupune și momente de interacțiune cu publicul, dar și cu invitați speciali din domenii precum artă sau educație financiară.

Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediție specială Teleșcoala, realizată de Andrei Dunuță, fondatorul Speakings.