Ministerul Educației lansează competiţia de proiecte pentru combaterea epidemiei de coronavirus

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2020, 16:24 Actualitate | Educatie


Coronavirus
Foto: Digi24
​Ministerul Educației și Cercetării anunță că lansează vineri competiția pentru oferirea de soluții inovatoare pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Competiția se referă la șapte teme de cercetare aprobate de Ministerul Sănătății care au ca obiective generale accelerarea cercetărilor științifice care pot contribui la combaterea răspândirii COVID-19 prin prevenție eficientă, diagnosticare rapidă și facilitarea ca toți cei afectați să primească îngrijiri optime prin integrarea deplină a inovației în fiecare domeniu tematic de cercetare, susținerea intervențiilor eficiente în limitarea efectelor pandemiei COVID-19 pe teritoriul României, precum și oferirea de soluții pentru reducerea impactului asupra cetățenilor.

Ministerul arată că această competiție este organizată prin licitație restrânsă.

Proiecte depuse trebuie să aibă una dintre cele șapte teme de cercetare admise:

1.Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate - Realizarea unor instrumente şi metode moderne și eficiente de prevenire, predicție, control și monitorizare a transmiterii asimptomatice și simptomatice în cadrul comunităților.

2. Abordări inovative în tratamentul și controlul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV- Realizarea și testarea unor produse sau dispozitive inovative sigure, eficiente și eficace cu rol în tratamentul și/sau controlul infecției la pacienții cu forme medii și severe.

3. Evaluarea eficacității și siguranței utilizării unor protocoale de tratament inovative -Aplicarea practică și evaluarea eficacității și siguranței unor protocoale de tratament inovative sau utilizate în alte țări.

4. Tehnici avansate și creșterea performanței în detecția precoce a virusului SARS-CoV-2 - Obținerea şi validarea de metode de diagnosticare rapidă și fiabilă a infectării.

5. Secvențierea genomului SARS-CoV-2 și analiza filogenetică a tulpinilor circulante în România -Tehnici de monitorizare a patogenității tulpinilor circulante in diferite regiuni geografice din Romania, în relație cu exprimarea fenotipica a infecției la persoanele SARS-CoV2 pozitive și a potențialului de adaptare la organismele umane, bazate pe secvențierea genomului SARS-CoV-2.

6. Dezvoltarea de noi tehnologii, medicamente și vaccinuri pentru prevenirea SARS-CoV-2 -Obținerea de metode, instrumente și mijloace medicale eficiente cu scop profilactic.

7. Dinamica transmiterii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României - Identificarea de metode epidemiologice de control si atenuare a transmiterii a virusului SARS-CoV-2 pe baza de modele de propagare și de estimare a potențialului de evoluție a epidemiei.

Competiția de proiecte se va derula prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării și Inovării (UEFISCDI), află în subordinea Ministerului Educației.

Săptămâna trecută, Ministerul Educației arăta că a alocat 25 milioane lei pentru finanțarea unor cercetării în problema coronavirusului.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

419 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by