​Centrul Național de Evaluare și Examinare a postat baremele pentru testele de antrenament pentru pregătirea pentru examenele naționale vineri, la ora 12.

CNEEFoto: Hotnews

Elevii vor avea la dispoziție următoarele teste de antrenament după vacanța de primăvară, care are loc în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020.

UPDATE: CNEE a publicat baremele. Cele pentru Evaluarea Națională pot fi descărcate de aici. Baremele pentru Bacalaureat pot fi descărcate de aici.

Marin Șută, directorul CNEE, spune că testele de antrenament cuprind materia predată până la 11 martie, când școlile au fost închise.

”Colegii au încercat să respecte efectiv materia parcursă până pe 11 martie. Nu a fost deloc ușor pentru că sunt discipline la care materia este destul de puțină, mai ales pentru cea din clasa a XII-a. Dar s-au străduit”, a spus Marin Șuță.

Acesta arată că elevii vor avea la dispoziție următoarele teste spre sfârșitul lunii aprilie.

”Rămâne să se ia o decizie în privința desfășurării examenului, și împlicit pentru materia de examen. În acest moment nu s-a luat o decizie. Pentru că depinde de reluarea cursurilor. Dacă se reiau cursurile foarte târziu, înainte de examene, probabil că nu se va lua în calcul și materia din această perioadă, care urma să fie parcursă. În orice caz, până la acest moment testele conțin doar ceea ce s-a parcurs până la 11 martie. În funcție ce decide ministerul noi ne vom adapta”, mai arată directorul CNEE.

Primele 5 teste de antrenament, pe care elevii din clasele a VIII-a și a XII-a le-au avut în această sătpămână pentru fiecare materie de examen, au dificultate medie și sunt menite să-i sprijine pe elevii care se pregătesc de examenele naționale.

”Testele sunt un sprijin pentru elevi. Dificultatea testelor nu e foarte mare, nici măcar poate medie, tocmai pentru ca elevii să le abordeze. Să fie mai mult de exercițiu, și nu neapărat de verificare a stadiului în care sunt pentru examen”, a mai spus Marin Șuță.

Baremele sunt publicate tot pe site-ul Centrului de Examinare și Evaluare, acolo sunt se găsesc și testele de antrenament.