​În toate cele 1.232 de școli din Republica Moldova a fost organizat până în prezent învățământul la distanță, iar 92,78% dintre profesorii și elevii din învățământul general au participat la școala online, susține Igor Șarov, ministrul Educației din Republica Moldova.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În perioada dată vom sta acasă, dar nu vom sta pe loc! Ne adaptăm noilor condiții. Nu vă necăjiți în cazul în care nu le reușiți pe toate. Curriculumul școlar își propune integrarea în viața activă și rezolvarea problemelor în diferite contexte. Recuperarea se va produce chiar dacă nu reușim totul acum. Lecțiile pot fi recuperate ușor și oricând, sănătatea – nu”, a spus Igor Șarov.

Ministrul Educației le-a solicitat directorilor școlilor să nu facă presiuni asupra educatorilor, învățătorilor și profesorilor.

În schimb, cadrelor didactice le-a cerut să asigure implementarea curriculumului fără a face excese de sarcini suplimentare, teme pentru acasă, activități care ar presupune aflarea elevilor foarte mult timp în fața calculatoarelor.

În privința examenelor naționale, Igor Șarov spus că examinează mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor din sesiunea 2020.

Elevii, profesorii și părinții vor primi asistență psihologică prin intermediul Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică și a serviciilor raionale/ municipale de asistență psihopedagogică.