​Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare, apărută sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie. ”ATENȚIE! Aceasta este o glumă proastă care circula în online”, avertizează reprezentanții Ministerului Educației.

Ministerul EducatieiFoto: edu.ro

”Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, susțin reprezentanții ministerului, care arată că vor formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

”Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, mai arată reprezentanții MEC.

Informația apare într-un fals ordin de ministru în care este pusă și structura anului școlar.

Duminică, Ministrul Educației a mai dezmințit o altă informație care a circulat pe conturile de Whatsapp ale părinților și pe rețelele de socializare, prin care se arăta că școala ar începe pe 18 mai 2020, iar semestrul al II-lea s-ar încheia pe 24 iulie 2020.

Monica Anisie: În scurt timp, Ministerul Educației va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naționale