Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, va dona elevilor liceelor din comunități dezavantajate tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de către USAMV pentru 24 de luni. Proiectul este făcut împreună cu Ministerul Educației și Cercetării în cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ. Un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.

TableteFoto: msit asia

Rectorul Sorin Cîmpeanu susține că tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

”Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

„Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansată de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.