​Patriarhia Română anunță că prin intermediul Trinitas TV oferă elevilor care stau acasă în contextul epidemiei de coronavirus posibilitatea să participe la ora de religie prin intermediul emisiunii "Ora de Religie". Această emisiune va fi difuzată în premieră vineri, de la ora 12,00, următoarele ediţii urmând a fi transmise în fiecare miercuri, de la aceeaşi oră.

TrinitasTVFoto: Hotnews

”Pentru a veni în sprijinul elevilor, Patriarhia Română, prin intermediul Trinitas TV, le oferă posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina școlară Religie prin intermediul emisiunii Ora de Religie. Emisiunea va fi difuzată în premieră vineri, de la ora 12:00, după care următoarele ediţii vor fi transmise în fiecare miercuri de la aceeaşi oră”, scrie basilica.ro

Aceeași sursă arată că activităţile care vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni se vor organiza pe cele trei niveluri de învăţământ (primar, gimnazial şi liceal), câte 20 de minute/nivel.

"Aceste activităţi au rol complementar orei de Religie din şcoală, prin faptul că transmit elevilor telespectatori o serie de cunoştinţe, atitudini şi valori consonante cu competenţele pe care le propun programele şcolare pentru disciplina Religie. Deoarece nu vor fi organizate pe clase (fiecare profesor de Religie are o altă planificare a materiei), ci pe niveluri de studiu, temele activităţilor necesită o flexibilitate în abordare, prin alegerea acelora care pot fi prezentate pe ciclu de învăţământ (primar, gimnazial, liceal)", au transmis reprezentanţii Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, potrivit basilica.ro.