​Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că nu îi poate obliga pe profesori să țină cursuri online în această perioadă în care școlile sunt închise din cauza coronavirusului, pentru că este vorba despre modul în care "fiecare dascăl înțelege să pună umărul în aceste momente grele" și să fie alături de elevi. Ea a mai afirmat că local, prin directorii unităților de învățământ sau prin inspectorii generali din județe, trebuie găsită o soluție astfel încât în toate școlile să fie organizate cursuri la distanță.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată, la interviurile HotNews live, câți dintre cei aproximativ 3 milioane de elevi din România fac cursuri online, ministrul Educației nu a avansat o cifră, spunând că le-a cerut inspectorilor școlari să identifice școlile "unde nu se realizează această legătură a profesorilor cu elevii".

"Lecții online se desfășoară și le mulțumesc profesorilor, dar suntem conștienți și de faptul că nu în toate casele există acces la internet sau la tehnologie, în general. De aceea am realizat parteneriatul cu TVR. Acest parteneriat cu TVR nu e singular, sunt și inițiative locale. La Argeș, inspectorul general a realizat un parteneriat cu o televiziune locală. Nu sunt singulare aceste demersuri. Pentru profesorii care merg și filmează la TVR nu e ușor, se deplasează în această perioadă când sunt restricții", a declarat Anisie.

Ea a susținut că "profesorii s-au mobilizat exemplar pentru situația din România de la acest moment".

"Îi rog și pe ceilalți, care poate nu au avut timpul necesar, îi rog să fie alături de elevi și să le ofere învățarea de acasă. Sunt convinsă că în curând foarte mulți profesori vor face acest lucru (cursuri online - n.r.)", a afirmat ministrul Educației.

Întrebată dacă ia în calcul o modalitate de a obliga școlile să țină cursuri online în acestă perioadă, Monica Anisie a răspuns că nu este vorba despre obligație, ci despre "modul în care fiecare înțelege să pună umărul în aceste momente grele".

"La nivelul fiecărei unități de învățământ există director, la nivelul fiecărui judet există inspector școlara general, prin urmare, local se poate găsi o soluție astfel încât cadrele didactice să mențină legătura cu școala", a adăugat Monica Anisie.