Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ cere membrilor Guvernului să evite a mai da declarații alarmiste referitoare la sistemul de învățământ. Sindicaliștii spun că soluțiile privind anul școlar trebuie gândite și discutate înainte de a fi prezentate publicului larg.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

„Le cer tuturor politicienilor să dea dovadă de responsabilitate în declarații. Astfel de scenarii trebuie făcute de specialiștii în educație și discutate cu partenerii sociali – profesori, părinți, elevi – înainte de fi prezentate în mass-media. Noi suntem într-o permanentă comunicare cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării și până acum nu s-a discutat despre o posibilă repetare a anului școlar. În condițiile în care cadrele didactice, părinții și elevii depun eforturi prin activități de predare on-line pentru a depăși această criză, astfel de declarații, precum cea de astăzi, nu fac decât rău“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ consideră că la ora actuală nu se poate pune problema repetării anului școlar.