Ministerul Educației consultă publicul larg în privința competențelor pe care ar trebui să le aibă un profesor care predă în școlile din România. Prin intermediul unui chestionar, care este disponibil în perioada 19 martie – 05 aprilie 2020 la adresa https://profilcd.questionpro.com, oricine își poate da cu părerea despre profilul profesorului din România.

Catalog virtual accesat pe tableteFoto: Hotnews

”Ministerul Educației și Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va propune un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională”, arată o informare de presă.

Nu numai chesionarul va fi folosit pentru profilul profesorului, ci și alte activități, mai spun reprezentanții Ministerului Educației.

”Considerăm că opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri, pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească. Răspunsul va fi unul anonim și va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educației și Cercetării”, se mai arată în informare.

Chestionarul cuprinde întrebări precum: Ce are nevoie să știe un profesor? Ce are nevoie să știe să facă un profesor? Cum să se poarte un profesor?