Sute de liceeni din mediul rural vor participa, pe toată perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, la meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală online, pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, dezvoltată de Fundaţia World Vision România pentru elevii din mediul rural. „Școala din valiză” constă într-o platformă online accesibilă profesorilor și elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet, dar și în valize tehnologice mobile, de utilizat în școlile lipsite de resurse. În perioada în care şcolile vor fi închise, profesorii își vor susține orele online, live, pe această platformă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elevii care vor beneficia de meditaţii sunt din judeţele Cluj, Vâlcea, Vaslui şi Ialomiţa, iar profesorii care vor preda digital în perioada următoare provin fie din cadrul liceelor la care învaţă elevii, fie din școlile sau instituțiile educaționale partenere. Primele sesiuni de meditații online la română, matematică, biologie şi informatică au început de pe data de 14 martie și funcționează în continuare pe Skype.

În primele două zile, profesorii au pregătit 260 de lecții digitale pe platforma www.scoaladinvaliza.ro, iar 50 dintre lecții au fost deja accesate de peste 550 de elevi.

„În momentul suspendării cursurilor de la școală, primul meu gând s-a îndreptat exact către platforma <<Școala din valiză>>. Predând limba și literatura română, o disciplină la care elevii vor susține examene la finalul anului școlar, sunt conștientă că trebuie să găsim soluții pentru a-i ține pe elevi conectați cu materia, iar <<Școala din valiză>> a reprezentat soluția ideală și la îndemână. Elevii erau deja familiarizați cu platforma, lucrând pe aceasta și la ore, așa că de acasă, de pe contul personal, fiecare accesează materialele pe care eu le postez. Sunt materiale de studiu, exerciții interactive, pe placul elevilor sau chiar teste, la care sunt evaluați imediat, așadar există feedback și pentru elevi, dar și pentru mine. În plus, eu pot vedea exact ce elevi au accesat cursul, în ce moment sau cine nu l-a accesat. Elevii sunt, ca de fiecare dată când folosim tehnologia, încântați și implicați!”, a declarat Mădălina Sebe, profesor Școala Gimnazială Nr.1, Afumați, Ilfov.

În total, de proiectul de educaţie digitală „Școala din valiză” beneficiază peste 6.000 de elevi și profesori (5.770 elevi și 320 de profesori) din zece şcoli din mediul rural.