Ministrul Educației, Monica Anisie, a îndemnat marți, la TVR 1, la calm și responsabilitate cu privire la informațiile apărute în spațiul public și a declarat că în acest moment nu se pune problema înghețării anului școlar. Ea a spus că Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație.

Monica AnisieFoto: edu.ro

”Nu se pune problema înghețării anului școlar, Ministerul Educației nu ia în calcul o asemenea situație. Fac apel la calm și responsabilitate (...) Știu că în spațiul public circulă tot felul de informații, nu sunt adevărate (...) Rog societatea să se informeze numai din surse sigure”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației a spus că are un feedback pozitiv cu privire la lecțiile online și cursurile televizate.

”Sunt foarte mulți profesori care au înțeles că este nevoie să ne solidarizăm și să păstrăm legătura cu elevii noștri”, a adăugat ministrul Educației.

În ceea ce privește salarizarea profesorilor, ministrul a spus că salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut în lege.

Inițial, școlile au fost închise începând din 11 martie și până în 22 martie, dar autoritățile au luat decizia ca școlile să rămână închise pe toată perioada de 30 de zile în care în România este stare de urgență, începând de luni, 17 martie.

Citiți și: Monica Anisie, ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență