Ministerul Educației începe selecţia de noi membri CNADTCU: Exclus demnitarii cu funcție în partid

de A.O.     HotNews.ro
Luni, 16 martie 2020, 20:32 Actualitate | Educatie


Educatie
Foto: sxc.hu
Ministerul Educației și Cercetării începe selecţia de noi membri CNADTCU, în contextul în care mandatul membrilor comisiilor de specialitate și ai Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) încetează în data de 10 iunie 2020. Apelul este deschis în perioada 18 martie - 30 aprilie 2020.

Fiecare comisie de specialitate a CNATDCU va avea câte un Comitet de selecție ad hoc, fiecare format din 3-5 personalități. Dintre acestea, este preferabil ca una să aibă afiliere instituțională în afara României. Membrii comitetelor de selecție nu vor face parte din CNATDCU în mandatul 2020-2024, se arată în regulile de secție.

Comitetele de selecție, a căror componență va fi făcută publică, vor analiza aplicațiile încărcate pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru al CNATDCU şi vor înainta Ministerului Educației și Cercetării lista cuprinzând propunerile pentru componența respectivei comisii de specialitate a CNATDCU.

Profilul membrilor CNATDCU trebuie să răspundă următoarelor cerinţe minimale
:

 • experiență proprie de cercetare științifică, recunoscută la nivel național/internațional, dovedită și validată prin realizări specifice și prin îndeplinirea standardelor minimale naționale pentru abilitarea în domeniu;

 • disponibilitatea asumată de a activa în cadrul CNATDCU, implicit renunțând la activitatea în alte consilii consultative ale Ministerului Educației și Cercetării;

 • echilibru şi capacitate de analiză obiectivă;

 • integritate profesională

Nu sunt eligibili demnitarii şi membrii structurilor de conducere ale partidelor politice.

Aplicațiile individuale pentru calitatea de membru CNATDCU - mandatul 2020 - 2024 - se depun pe platforma brainmap.ro. Pentru deschiderea contului pe această platformă este necesară o adresă de e-mail și o parolă aleasă de utilizator.

Listele cu propunerile comitetelor de selecție vor fi făcute publice până în data de 20 mai 2020. Orice persoană fizică sau juridică are dreptul să transmită eventuale obiecții și sesizări argumentate pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro.

După finalizarea termenului de consultare publică, din listele de propuneri întocmite de către comitetele de selecție, se numesc membrii Consiliului General și ai comisiilor de specialitate ale CNATDCU pentru mandatul 2020 - 2024, prin ordin al ministrului educației și cercetării.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3004 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  E poantă (Luni, 16 martie 2020, 21:09)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Atât timp cât toti infractorii care au plagiat nu suporta consecintele - restul e poanta. Ba unii dintre ei sunt numiti la conducerea parchetelor de „liberalul” Predoiu, la fel cum facea si Toader acum un an. PNL=PSD, o adunătura de mafioti asortată cu noi achizitii din CIuma Rosie (de pilda primarul Chirica d la Iasi)
 • +1 (1 vot)    
  "cei" (Luni, 16 martie 2020, 21:56)

  AG008 [utilizator]

  din partide trebuie sa fie interzisi la angajari pe structurile statului ! Lege !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by