Studenții protestează față de creșterea taxelor la Facultatea de Drept de la Universitatea din București/ Pentru licență taxele cresc de la 3.500 la 5.450 lei pe an

de A.O.     HotNews.ro
Luni, 16 martie 2020, 10:23 Actualitate | Educatie


Universitatea Bucuresti
Foto: Agerpres
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) protestează față de propunerile Consiliului Facultății de Drept din cadrul Universității din București privind creșterea taxelor de școlarizare ale facultății, și susține astfel poziția colegilor lor din Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD), arată un comunicat de presă al studenților. În perioada 13-14 martie în cadrul ședinței Consiliului Facultății de Drept a fost aprobată propunerea către Universitatea din București de a crește semnificativ cuantumurile taxelor de școlarizare pentru studenții înmatriculați începând cu anul universitar 2020-2021.

Propunerea pentru creșterea taxelor arată că:

Pentru programul de nivel licență - de la 3.500 la 5.450 lei pe an, reprezentând o creștere de 55,71%;

Pentru programul de nivel masterat - de la 3.800 la 10.900 lei pe an, reprezentând o creștere de 186,84%;

Pentru programul de nivel doctorat - de la 6.500 la 22.400 lei pe an, reprezentând o creștere de 244,61%.

”Propunerea survine într-un context național sensibil determinat de riscul de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 și a măsurilor stabilite prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, implementate de către Universitatea din București începând cu data de 11 martie 2020. În mod categoric o măsură privind creșterea semnificativă a cuantumurilor taxelor de școlarizare impune realizarea unei analize prealabile și consultarea membrilor comunității universitare, inclusiv a studenților și a reprezentanților organizațiilor studențești legal constituite, fapt ce este dificil de realizat în contextul actual”, mai arată studenții.

ANOSR consideră că propunerea ar trebui să vină cu o serie de măsuri privind creșterea calității actului de predare-învățare, a calității serviciilor educaționale și complementare (cazare, masă, consiliere și orientare în carieră) și alături de măsuri adiționale privind susținerea financiară a studenților din medii socio- economice defavorizate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3140 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  practic (Luni, 16 martie 2020, 10:28)

  DanIonita1 [anonim]

  studentii din familii mai putin instarite nu mai au nici o sansa.
  • 0 (2 voturi)    
   Imprumut pentru Studii (Luni, 16 martie 2020, 14:28)

   ggiiggii [utilizator] i-a raspuns lui DanIonita1

   Cei cu familii mai putin instarite, pot face foarte frumos un credit de studii( bani care vor fi returnati usor din leafa si onorariile de avocat, notar, jurist, procuror, etc).
 • 0 (0 voturi)    
  Ce credeati viitori complicit de infractori (Luni, 16 martie 2020, 11:03)

  ggiiggii [utilizator]

  Ca va fi gratuit pentru totdeauna, sau veti plati taxa anuala echivalenta unui telefon???
  Stati linistiti, vreti educatie aleasa, vreti sa fititi avocati sau notari...fie da mami si tati banu( ca doar se mostenesc mizeriile astea) fie faceti frumos un imprumut pentru studiiii.
  Bine ati venit in capitalism, puteti protesta cat vreti....ori dati bani, ori la aprozar.
 • -1 (1 vot)    
  Care-i problema? (Luni, 16 martie 2020, 11:26)

  Tayen [utilizator]

  Este nevoie și de pălmași, nu doar de „juriști” ca Nichipercea sau Ciordache!
  • +1 (1 vot)    
   Gândești prost (Luni, 16 martie 2020, 13:16)

   Theodore98 [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

   Faptul că ești copil dintr-o familie înstărită nu te face mai bun sau mai puțin corupte. Accesul în universități, exceptând admiterile scrise, nu ar trebui condiționat de taxe mari sau alte minunății de acest gen.

   Eu cred că un "Ciordache" a ajuns tocmai mare "jurist" pentru că a avut bani să-și plătească studiile.

   Poți să ai familie înstărită și să ajungi un avocat prost sau corupt, poți să ai familie săracă și să ajungi un avocat de excepție. Nu luați dreptul copiilor de a ajunge acolo unde își doresc și care pun efort serios pentru a ajunge acolo!
 • 0 (0 voturi)    
  Universitățile din România (Luni, 16 martie 2020, 12:04)

  Theodore98 [utilizator]

  sunt un căcat foarte mare, pline în bună parte de profesori retardați, profesori făcuți din bagheta rectorilor și decanilor odioși (unii dintre ei foști turnători la Securitate, intrați după revoluție în zonele marilor partide) sau impostori pur și simplu!

  Calitatea cursurilor și seminariilor este mai mult decât îndoielnică, la fel și calitatea materialelor pentru studiu independent. Dotările facultăților sunt nu de puține ori la pământ. Decanii se comportă în facultățile lor de parcă ar fi latifundii, iar profesorii și personalul administrativ țărani legați de glie.

  Facultățile de Drept se află în topul mizeriei. Majoritatea celor care sunt profi la Drept sunt niște tocilari distruși, cu ifose de Yale dar cu o pregătire de școală est-europeană. Avocați pretențioși, dar prostănaci de bubuie, noroc că există miliardari cu IQ subunitar care le solicită serviciile! Ca să nu mai vorbesc de judecători și procurori... Iar examenele (sau metodele de corectură)
  sunt de multe ori absurde (foarte bine să aibă un nivel de dificultate crescut, dar asta nu înseamnă să picăm în absurd). Cărțile scrise de ei sunt în proporție covârșitoare maculatură; sute de pagini plagiate sau, chiar mai rău, autoplagiate!

  Protestul studenților este unul justificat și trebuie susținut. Au munți de bani și tot nu se satură, asta în condițiile în care nu au făcut aproape nici un efort pentru a spori calitatea învățământului academic!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by