Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a organizat luni, 16 martie, la ora 11.00, o videoconferință de presă. Monica Anisie a susținut o declarație de presă în care a spus care sunt ultimele măsuri legate de școală.

Monica AnisieFoto: edu.ro

Principalele declarații ale ministrului Educației pot fi urmărite aici: Coronavirus: Monica Anisie: Măsura de suspendare a cursurilor poate continua VIDEO

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că, în contextul epidemiei de coronavirus, în perioada următoare, va organiza declarații și conferințe de presă în sistem de videoconferință.

Școlile sunt închise până pe 22 martie, însă perioada s-ar putea prelungi până după Paște, în contextul decretării stării de urgență în România de către președintele Klaus Iohannis începând de luni, 16 martie.

Monica Anisie a spus că școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență. ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.