​Un profesor de matematică din Ploiești pune la dispoziție elevilor care zilele acestea stau acasă, în contextul închiderii școlilor, o platformă gratuită în care găsesc exerciții de matematică pentru gimnaziu și de liceu, inclusiv pentru examenele naționale.

Mate infoFoto: Hotnews

Andrei Dobre un profesor de Matematică de la Colegiul „Nichita Stănescu“ din Ploiești și realizatsite-ul mateinfo.ro prin care încearcă să le arate elevilor că matematica este un joc frumos și simplu, potrivit www.observatorulph.ro.

Platforma online conține culegeri întregi de exerciții pentru elevii de gimnaziu și liceu, dar și sute de modele de subiecte date la examenele naționale, precum și rezolvările lor.

Site-ul mateinfo curpinde o culegere pentru Evaluarea Națională la Matematică cu peste 200 de modele de examen, cu rezolvări și bareme complete.

De asemenea, elevii pot găsi și toate variantele oficiale date la examenele de Evaluare Națională, din 2009 până în prezent. Elevii care se pregătesc să dea matematica la bacalaureat găsesc culegeri cu rezolvări complete și bareme de rezolvare pentru BAC-ul la Matematica pentru profilele Mate-Info, Științele Naturii și Tehnologic.

Elevii care vor să intre în contact cu administratorii site-ului o pot face prin intermediul forumului , unde pot primi indicații la problemele mai dificile, în vedere pregătirii exemenelor.

Site-ul este actualizat permanent pentru învățământul gimnazial și liceal, pentru toate clasele, prin zeci de probleme rezolvate.