Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a anunţat, miercuri, sistarea activităţilor cu studenţii în universităţi până la data de 31 martie.

ASEFoto: ASE

"Activitatea faţă în faţă cu studenţii, în cadrul universităţilor, este sistată până în 31 martie. (...) S-a ridicat şi problema căminelor, ce se întâmplă - aici rămâne la latitudinea universităţilor de a găsi metodele, eventual de a reduce numărul, studenţii care lucrează să rămână, studenţii care nu lucrează să plece acasă", a precizat el, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

Raed Arafat a spus că este recomandat ca, în paralel cu suspendarea activităţii universităţilor, să fie utilizate măsuri didactice alternative de învăţământ, de la distanţă, precum cursurile online.

În aceste condiții, Universitatea din București anunță că își suspendă cursurile ”față în față” cu studenții până pe 31 martie, și nu până pe 29 martie cum anunțase inițial.

Academia de Studii Economice din București a decis și ea suspendarea, începând cu 12 martie a tuturor activitatilor didactice față în față, precum si a altor activități derulate în cadrul universității, activități care implică aglomerări de persoane. Din 16 martie și până pe 31 martie, ASE-ul anunță că activitatile didactice se vor desfășura online, utilizând platforma online.ase.ro.

De asemenea, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) care a anunțat inițial închiderea pentru trei zile a dispus ca de luni, 16 martie 2020, toate cursurile se vor desfășura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăților, până la finalul lunii martie 2020. În perioada 12-31 martie 2020, SNSPA suspendă activitatea cu publicul și programul de audiențe, iar solicitările vor fi transmise prin intermediul e-mailului sau telefonic. Accesul în sediile SNSPA va fi restricționat tuturor studenților și vizitatorilor, până la data de 31 martie 2020.