Profesorii pot folosi aplicațiile educaționale oferite gratuit de Google și Microsoft: G Suite Education și Office 365 A1, arată ministrul Educației într-o adresă trimisă marți către inspectoratele școlare, adresă în care spune că încurajează realizarea de cursuri suport pentru elevi, asistate de tehnologie. De asemenea, mai arată MEC, în acest demers profesorii vor fi susținuți de Casa Corpului Didactic și de experții e-learning din cadrul proiectului CRED, prin care sunt pregătiți 55.000 de profesori.

HotNews.roFoto: Hotnews

În același document, Ministerul Educației arată că în parteneriat cu Televiziunea Română va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ, cu prioritate pentru clasele a VIII-a și a XII-a, pentru a asigura continuitatea în pregătirea în vederea susținerii examenelor naționale.

”Detaliile privind grila de programe pentru Teleșcoală vor fi comunicate în cel mai scurt timp, se arată în adresa trimisă către inspectorate. Profesorii pot menține în această perioadă legătura cu elevii lor prin orice mijloace tehnice de comunicare”, se arată în adresa către inspectoratele școlare.

Reamintim că, marți, Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare mai multe măsuri pe care trebuie să le aibă în vedere, printre care cele prin care simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat se amână, activitățile extrașcolare sunt anulate, iar activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor, după cum a scris Hotnews.

Vezi aici documentul trimis inspectoratelor școlare:Adresa trimisă inspectoratelor școlare

Adresa cuprinde și detalii despre programul de lucru al cadrelor didactice din învățământul preuniversitar în intervalul 11 - 22 martie.

De asemenea, Ministerul Educației a trimis o adresă către casele corpului didactic prin care le cere acestora să activeze licențele pentru programele G Suite Education și Office 365 A1 pentru fiecare instituție în parte. O mare parte dintre inspectoratele școlare și casele corpului didactic au activat licențele și pot folosi programele, printre acestea fiind Inspectoratul Școlar de la București, Inspectoratul Școlar de la Brașov, Inspectoratul Școlar de la Timiș.

Mai jos adresa trimisă către casele corpului didactic: