​Fostul rector al Universității „Ovidius” din Constanța, Dănuț Tiberius Epure, condamnat definitiv, în 2015, la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, a anunțat, marți, că și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea instituției academice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dănuț Tiberius Epure a anunțat, marți, pe Facebook, că și-a depus candidatura pentru un nou mandat de rector al Universității “Ovidius” din Constanța, deși acesta nu mai predă în instituția de învățământ superior.

Epure a fost condamnat definitiv pentru luare de mită în anul 2015. Practic, în 30 iulie 2013, la un an și jumătate de la preluarea mandatului de rector, Dănuț Tiberius Epure a fost reținut de procurorii DNA, sub acuzația de luare de mită.

Rectorul a fost prins în flagrant și acuzat că a luat bani în schimbul subiectelor pentru admiterea la Facultatea de Farmacie.

Conform procurorilor DNA, „în perioada 27 iunie 2013 – 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuț, în calitate de rector al Universității „Ovidius” din Constanța, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipație, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate”.

Dănuț Tiberius Epure a fost găsit vinovat, în decembrie 2015, de judecătorii Curții de Apel București, pentru luare de mită şi pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce Tribunalul Ilfov îl condamnase în primă instanță la 4 ani și 3 luni de închisoare.