​Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită Ministerului Educației ca, în perioada suspendării cursurilor școlare, să rămână acasă și toți profesorii, personalul didactic auxiliar și nedidactic. Sindicaliștii mai spun că în această perioadă este obligatorie dezinfecția spațiilor de învățământ de către echipele specializate ale Direcțiilor de Sănătate Publică.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Nu credem că este benefică prezența cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar și a celui nedidactic în unitățile școlare, în condițiile în care și aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor școlare, trebuie făcută dezinfecția spațiilor de învățământ de către cei care au această atribuție. În caz contrar, nu facem decât să umblăm cu jumătăți de măsură, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul în această situație specială. Federația noastră consideră că este oportun ca în acest context de alertă națională să fie suspendată orice activitate școlară sau extrașcolară, prin care părinții sau copiii sunt expuși spațiilor aglomerate”, arată sindicaliștii într-o informare de presă.

Sindicaliștii propun ca recuperarea cursurilor pierdute în perioda în care școlile sunt închise să fie făcută în cadrul programului “Școala altfel”.