Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021: Peste 23.600 de cereri, depuse din prima zi

de A.O.     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2020, 9:17 Actualitate | Educatie


Înscriere clasa pregătitoare
Foto: Hotnews
Părinții au depus ​​23.644 de cereri în prima zi de înscriere la clasa pregătioare în anul școlar 2020-2021, arată centralizarea de la Ministerul Educației. Dintre aceste cereri 92% (21.743) sunt pentru înscrierea copiilor care vor avea 6 ani împliniți înainte de 1 septembrie 2020.

Rapoartele de la Ministerul Educației arată că 1.901 (8,0%) de înscrieri de tip sunt pentru copiii care vor avea 6 ani împliniți după 1 septembrie 2020.

Cele 23.644 de cereri reprezintă 14,9% din totalul copiilor care au depus cereri anul trecut în clasa pregătitoare (158.757).

Cei mai mulți dintre părinți au depus cererile la școlile unde vor să învețe copiii, dar au fost și unii care au aplicat online. Astfel, în aplicația de înscriere online destinată părinților au fost introduse 568 de cereri. Dintre acestea, 168 de cereri au fost preluate în aplicația de înscriere de la secretariatele școlilor.

Cele mai multe cereri de înscriere au fost depuse în școlile din București - 2.895 înscrieri, urmează județul Constanța - 1.027 înscrieri, județul Suceava -1.008 înscrieri, județul Timiș - 970 înscrieri și județul CLuj - 948 înscrieri. În celelalte județe, numărul cererilor depuse a fost sub 900.
Prima etatpă de înscriere pentru clasa pregătitoare are loc în perioada 4 martie – 23 martie 2020, atunci când are loc completarea de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere.

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8:00- 18:00 (luni-vineri). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.

 • Prima etapă de înscriere în învățământul primar
26 martie 2020 - Procesarea, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere

27 - 30 martie 2020 - Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.
  31 martie 2020 - Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

  1 aprilie 2020 - Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.
  • A doua etapă de înscriere în învățământul primar
  22 aprilie 2020 - Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar. Informarea Ministerului Educației și Cercetării de către comisia județeană/a municipiului București, cu privire la procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua

  23 aprilie – 30 aprilie 2020 - Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor

  4 mai - 6 mai 2020 - Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea, în aplicația informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidații admiși în această etapă

  7 mai 2020 - Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare

  8 mai – 15 mai 2020 - Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului


  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  4036 vizualizari


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...

  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by