​Fostul ministru al Culturii, senatorul Daniel Breaz, a obţinut miercuri cel de-al treilea mandat de rector al Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, fiind unicul candidat înscris pentru această funcţie, la fel ca la precedentele două alegeri.

Daniel Breaz, ministrul interimar al EducațieiFoto: Hotnews

Daniel Breaz a obţinut 84,39% din voturile valabil exprimate. El a fost votat de 119 din cei 141 de votanţi prezenţi la urne, dintr-un total de 165 de cadre didactice şi de cercetare titulare şi reprezentanţi ai studenţilor cu drept de vot, potrivit informaţiilor afişate pe site-ul universităţii.

Absolvent al Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, fiind declarat în urmă cu câţiva ani de un institut din Japonia cel mai bun cercetător din lume în teoria geometrică a funcţiilor.

Între 1998 şi 2000 a fost cadru didactic asociat la Universitatea din Alba Iulia, apoi asistent universitar titular, lector titular, conferenţiar titular şi, din martie 2009, profesor titular la Catedra de Matematică-Informatică, disciplinele Analiză complexă şi Analiză matematică.