Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, convocat duminică seara de către prefectul Gheorghe Stoian, a hotărât o serie de măsuri preventive, având în vedere cazurile de îmbolnăviri cu COVID 19 din Italia, printre acestea fiind şi solicitarea Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) către Ministerul Educaţiei pentru aprobarea suspendării cursurilor pentru o perioadă de 14 zile.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 09.40 Ministerul Educației a transmis intr-un răspuns pentru HotNews că în afara de Universitarea Vasile Goldis din Arad nu există altă universitate în situatia de a suspenda cursurile. În plus, mai arată reprezentanții MEN, în virtutea autonomiei, universitățile pot decide unilateral suspendarea cursurilor.

Potrivit unui comunicat transmis de către Prefectura Arad, măsurile preventive au fost hotărâte "ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, de numărul însemnat de cetăţeni italieni care desfăşoară diferite activităţi în judeţul Arad şi luând în considerare câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică", scrie Agerpres.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, "directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină".

CJSU a stabilit că cetăţenii care ajung în toate punctele de trecere a frontierei din județul Arad venind din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către DSP, în care declară, pe propria răspundere, locaţia de îmbarcare precum şi pe cea de destinaţie. De asemenea, "se va asigura permanenţă în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul DSP Arad, s-au identificat anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină şi se va restricţiona accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad".

"Conducerea Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situaţie de urgenţă a studenţilor, universitatea pune la dispoziţie un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884", se menţionează în comunicatul menţionat.