Elevii din China și Coreea de Sud nu vor mai veni la București săptămâna viitoare pentru a participa la concursul de matematică ”Romanian Master of Mathematics”, cu toate că își anunțaseră participarea și plătiseră taxa de participare. Organizatorii spun că decizia chinezilor și a coreenilor vine în contextul în care epidemia de coronavirus a făcut 2.200 de victime în China și a contaminat alți 75.500 de oameni în China și 1.150 din alte 26 de țări.

RMMFoto: Hotnews

Concursul ”Romanian Master of Mathematics” va avea loc la București în perioada 26 februarie - 2 martie 2020, la Colegiul Național Tudor Vianu.

”China și Coreea de Sud și-au declinat participarea ca să nu creeze probleme. Coreeni ne-au anunțat astăzi, chinezii oricum nu mai veneau. Iar noi oricum luasem legătura cu Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și am fost instruiți ce să facem în cazul în care elevii din cele două țări vin la București. Înainte să intre în săli elevii ar fi fost verificați de către specialiștii români”, a declarat profesorul Radu Gologan, unul dintre organizatorii concursului.

Elevii chinezi și cei sud coreeni vor participa online la concursul de matematică de la București.

”Le trimitem subiectele pe email în momentul în care va începe concursul și or să dea proba online, în același timp cu toți ceilalți elevi. Avem încredere că le vor rezolva singuri. Nu le vom da medalii, le vom trimite diplomele de participare.

La concursul de săptămâna viitoare vor participa 120 de elevi din 20 de țări, majoritatea din Europa, dar vor fi și din SUA, Peru și Brazilia. Concursul propriu-zis va avea loc pe 28 și 29 februarie.