​Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara are un nou rector, ales joi din primul tur al alegerilor. Este vorba despre medicul Octavian Marius Crețu, șeful disciplinei Semiologie Chirurgicală I, care a obținut un număr 370 de voturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru funcția de rector au mai candidat Eugen Sorin Boia - șeful disciplinei Chirurgie Pediatrică care a obținut 110 voturi, Virgil Păunescu – șeful disciplinei Imunologie și Alergologie care a luat 91 de voturi și Jenel Marian Pătrașcu șeful disciplinei Ortopedie – Traumatologie II care a obținut 72 de voturi.

Doctorul Octavian Marius Crețu, născut în 1967, este profesor universitar și medic chirurg, specializat în chirurgie și transplant hepatic, scrie tion.ro. A început să predea în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara încă din anul 1994. În 2006 a obținut un Masterat în Management Sanitar, iar în perioada 2006-2009 a ocupat funcția de manager al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Programul managerial al lui Octavian Marius Crețu include șase principale obiective strategice: resursa umană a universității, îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii universității, îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a procesului educațional, dezvoltarea instituțională a universității și dezvoltarea cercetării științifice.