​Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a aplicat 20 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.000 lei și 3 avertismente chioșcurilor cu alimente de la școlile și grădinițele din București și Ilfov pentru că nu respectă regulile privind alimentația sănătoasă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Controlul făcut miercuri de inspectorii ANPC a vizat un număr de 32 societăți comerciale din București - Ilfov. Totodată, inspectorii ANPC au dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantității de 405 kg produse alimentare nerecomandate preșcolarilor și școlarilor (prăjituri, bomboane, ciocolată, acadele, chipsuri, biscuiți sărați, snacksuri, napolitane) în valoare de 5.587,5 lei și cantitatea de 627 litri sucuri și băuturi răcoritoare cu conținut de zahăr ridicat, în valoare de 5.016 lei.

În data de 11 februarie 2020 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au încheiat un parteneriat care are ca principal obiectiv verificarea modului de aplicare a legislației în vigoare privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar.