Părinții de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți spun că au căzut de acord de principiu cu Ministerul Educației ca manualele să cuprindă și auxiliarele, iar părinții să nu mai scoată bani din buzunar. Măsura urmează să fie pusă în practică cel mai devreme pentru elevii care încep școala în toamnă.

ManualeFoto: Hotnews

”În urma întâlnirilor pe care le-a avut în mod constant cu Ministerul Educației și Cercetării, am solicitat în ultimii trei ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet / portofoliu educational, adică să fie cuprinse ca anexa la manualul școlar. Părinții plătesc cel putin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru. Ieri, la comisia de audiere de la Parlament, doamna ministru Monica Cristina Anisie a promis, în ședința publică, că va lua în calcul acest demers. Deci, părinții nu vor mai plăti auxiliarele”, a spus Iulia Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Monica Anisie, ministrul propus pentru Educație, a declarat marți la Parlament că a constituit grupuri de lucru formate din experți care să alcătuiască un pachet educațional pentru elevi.

”Am constituit grupuri de lucru la care participă specialiști în domeniu, grupuri de lucru care să elaboreze planurile cadru, dar înainte de toate să realizeze un profil al absolventului, ce ne dorim de la un absolvent, planurile cadru, programele, dar și așa cum cere Federațiai Națională a Asociațiilor de Părinți un pachet educațional pentru copii, care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul”, a spus Anisie.

În prezent, elevii primesc manualele gratuit, dar ei trebuie să lucreze și după alte auxiliare aprobate de Ministerul Educației, auxiliare impuse de școală și profesori.