Guvernul va lansa în dezbatere publică un nou apel pentru un proiect-pilot de tipul after-school, din bani europeni, 20 de milioane de euro fiind destinați proiectului care vizează elevi care provin din zone defavorizate și familii dezavantajate și care sunt expuși riscului de abandon școlar.

Clasa fara eleviFoto: Agerpres

Programul vizează îmbunătățirea calității vieții copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar, reducerea dificultăților și discrepanțelor în însușirea abilităților de scris, citit și socotit, îmbunătățirea rezultatelor școlare și crearea oportunităților de dezvoltare a unor abilități de viață independentă, precum și prevenirea neglijării copiilor. De asemenea, va facilita întoarcerea părinților la lucru.

„Conform tuturor studiilor internaționale, un astfel de program poate reduce simțitor rata abandonului școlar și poate stimula copiii care nu sunt școlarizați în acest moment să se întoarcă la școală.

După etapa de testare, vom propune un calendar de măsuri pentru generalizarea acestui program finanțat din bani de la bugetul de stat și fonduri europene”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.