​Guvernul României a aprobat, prin ordonanță de urgență, programul-pilot „Masa caldă” de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Până acum programul funcționa în 50 de școli.

Elevi rasfoind manuale scolare in clasaFoto: Agerpres

Ordonanța adoptată de Executiv arată că începând din semestrul al II-lea al anului școlar 2019-2020, programul „Masa caldă” se va desfășura în 150 de unități de învățământ.

În perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Comparativ cu anul precedent, numărul beneficiarilor programului este mai mare cu 41.888 de elevi, în total în anul curent sunt 65.343 de elevi care primesc masa caldă.

Suma estimată, necesară implementării programului pentru anul 2020, este de 81.983 mii lei.

Procedura de atribuire a contractelor de furnizare/servicii a pachetelor alimentare/mesei calde se organizează la nivelul fiecărei unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale şi se stabileşte potrivit prevederilor legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Consultă aici lista școlilor unde are loc programul ”Masa caldă”