Cursurile sunt suspendate parțial în alte 26 de școli din Capitală, numărul total al unităților afectate ajungând miercuri la 47, potrivit Inspectoratului General al Municipiului București.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Alte unități de învățământ au fost închise în județele Brăila, Sibiu, Suceava, Tulcea, Călărași, Giurgiu și Ilfov. Numărul elevilor care stau acasă în urma suspendării cursurilor este de 3.708.

Situația centralizată la nivel național

  • În București sunt 47 unități de învățământ închise parțial
  • În județul Brăila este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Sibiu sunt o unitate de învățământ închisă integral
  • În județul Suceava sunt 2 unități de învățământ închise partial
  • În județul Tulcea este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Călărași este o unitate de învățământ închisă parțial
  • În județul Girugiu este o unitate de învățământ închisă partial
  • În județul Ilfov este o unitate de învățământ închisă partial și o unitate de învățământ închisă integral.

În București, în nicio școală cursurile nu sunt suspendate integral, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB, într-o intervenție telefonică la Digi 24. ”Situația este comparabilă cu cea de anul trecut, nici mai mult în mod alarmant, nici mai puțin decât anul trecut”, a spus Cercel.

”În evidențele pe săptămâna aceasta, numărul cazurilor apărute este în scădere, de la o mie și ceva la aproximativ patru sute de cazuri”, a declarat reprezentanta Inspectoratului, precizând că responsabilitatea dotării școlilor cu materiale precum săpun și dezinfectanți aparține administrației locale.

Primarul General Gabriela Firea a susținut, într-o conferință de presă, că numărul de cazuri este mult mai mare, folosind ocazia pentru un nou atac la adresa Guvernului.

Firea a contrazis cifrele furnizate de Inspectoratul școlar, spunând că ”situația reală” arată ”doar la nivelul școlilor de stat 1.905 cazuri de gripă sezonieră, iar fenomenul este în creștere”.

”Este îngrijorător faptul că Guvernul nu ia în serios această problemă, nu trebuie să speriem populația, dar nici să stăm cu mâinile în sân”, a adăugat primarul PSD al Capitalei.