Un număr de 21 de elevi ai unei școli din Sibiu sunt lăsați nesupravegheați, din cauză că învățătoarea își ia concedii medicale săptămânale. Părinții au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după ce cadrul didactic a lipsit din luna septembrie a anului trecut, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sibiu a spus că părinții elevilor din clasa întâi ai Școlii „Radu Selejan” au mers și au depus reclamații pentru că învățătoarea nu vine la cursuri. Aceasta a acumulat peste 70 de zile de concediu medical, pentru diagnostice diferite, astfel că în locul ei, legal, nu poate fi nimeni angajat.

„E o problemă cu o doamnă care este tot într-un concediu de boală, dar ia concediu doar de luni până vineri. S-au adunat peste 70 de zile de concediu. 76 sau 78 de zile. Părinții sunt îngrijorați de soarta copiilor. Copiii sunt în clasa întâi, dar s-a încercat cu tot felul de supliniri colegiale, conducerea școlii a cerut sprijinul Liceului Pedagogic. Nu poți să angajezi un alt cadru pentru că asta e legislația. Nu poți plăti două persoane în același timp. Dacă omul are o perioadă mai lungă de concediu medical, atunci după primele 5 zile poți angaja pe altcineva. Diagnosticul doamnei e tot timpul diferit. Medicul de familie îi dă concediu. Se pare că medicul de familie e de undeva din Pitești. Directoarea Școlii a făcut demersuri, dar asta e legea! Dacă pe om azi îl doare mâna, ia o săptămână, dacă apoi îl doare capul, ia altă săptămână. Părinții au lăsat reclamații. Vom vedea ce putem face”, a spus Bîrză.

Potrivit adjunctului IȘJ Sibiu, s-a încercat o discuție cu cadrul didactic, însă acesta a refuzat dialogul.

„Are impresia că toată lumea îi vrea răul”, a mai spus Bîrză.

Întrebat dacă învățătoarea a trecut testul psihologic, inspectorul școlar a spus că „a făcut toate testele, le-a trecut pe toate. Se pare că nu e prima dată când procedează astfel cu concediile medicale. Și anul trecut au fost probleme, dar părinții au zis că fiind clasă pregătitoare nu s-au îngrijorat”.

Mama unuia dintre copii a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că se teme pentru siguranța copilului său, pentru că nu știe de cine este supravegheat.

„Uneori stau cu femeia de serviciu. A mai venit o doamnă care este în pensie, dar nu poate veni tot timpul. Copiii mai stau cu alte învățătoare, dar nu putem să mergem așa la nesfârșit. Trebuie să se rezolve! Doamna învățătoare a venit șa școală în luna septembrie, apoi a fost tot în concediu medical. Apoi a mai venit în prima săptămână din semestrul al doilea și iar nu a mai venit. O anunță prin e-mail în fiecare luni dimineața pe doamna directoare că este în concediu medical”, a spus mama unui elev al Școlii „Radu Selejan” din Sibiu.

Situația elevilor din această clasă va fi discutată, miercuri, în ședința Colegiului Prefectural, pentru a se găsi o soluție astfel încât problema de la Școala „Radu Selejan” să fie rezolvată.