​​Expertul în educație Marian Staș a fost numit consilier în echipa ministrului Educației, Monica Anisie, iar informația a fost dată chiar de către el pe pagina personală de Facebook. El se va ocupa de dezvoltarea în sistem a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marian Staș are studii de Matematica-Informatica la Universitatea din București și studii de sisteme informatica - calculatoare electronice la Academia Tehnică Militară din București. În prezent, este cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București și la Harvard Kennedy School, unde predă cursuri de vară.

Staș s-a remarcat ca președinte al Asociației Clubul Liderii Mileniului Trei, în cadrul căreia a realizat un program educațional care sprijină dezvoltarea personală şi profesională a unei noi generații de lideri în România. De asemenea, coordonează proiectul Școala pe bune care promovează transformarea școlii ca sistem în România.

Staș este al treilea consilier numit în echipa Monicăi Anisie care provine din societatea civilă. În noiembrie 2019, Daniela Vișoianu de la Colaliția pentru Educație a fost numită consilier la Ministerul Educației.

De asemenea, în echipa de la MEC mai sunt și doi foști jurnaliști: Bogdan Steriopol, fost ziarist sportiv și masterand la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" care aparține SRI, și Cristian Tănase fost la Evenimentul Zilei și președinte de asociație.

Citiți și:

Un jurnalist de la Evenimentul Zilei și președinte de asociație, numit purtător de cuvânt la Educație

Nou consilier la Educație: Daniela Vișoianu, expert care a lucrat la proiectul "România Educată" al președintelui Iohannis

Fost jurnalist sportiv și masterand la Academia SRI, numit consilier la Educație/ Anisie: Aveam nevoie de câteva idei pe tema sportului în școli

Claudiu Săftoiu, noul director al Editurii Didactice și Pedagogice