Profesorul de sport din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi elevi a fost încătușat, luni dimineață, când a forțat accesul în școală, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mulţi părinţi s-au adunat luni dimineaţă la școala din localitatea Şanţ pentru a-i interzice profesorului să intre la ore. Conflictul între părinţii elevilor şi profesor a escaladat, profesorul manifestându-se violent verbal.

Profesorul de sport din Șanț a încercat luni dimineața să se întoarcă la școală, deși se înțelesese cu conducerea Inspectoratului Școlar, a comunei și a școlii să rămână în concediu până în luna martie. Se pare că profesorul s-a răzgândit și luni dimineață a încercat să intre în școală la ore, dar a fost întâmpinat cu proteste de zeci de părinți care nu vor ca profesorul să se mai întoarcă la catedră.

Mai mult, profesorul nu a putut prezenta conducerii școlii nici de această dată actul medical din care să rezulte că este testat psihologic și declarat apt de muncă.

Părinții s-au așezat în fața școlii și nu i-au permis profesorului de sport să intre. Acesta, enervat la culme, a început să îi jignească și a devenit agresiv cu părinții.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița, Georgeta Câșvan, a declarat că jandarmii au intervenit şi l-au imobilizat pe profesor, l-au încătuşat şi l-au condus la secţia de Poliţie. Acesta a fost amendat cu 500 de lei.

Directorul școlii generale din Șanț, Daniel Sasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că profesorul s-a prezentat la școală fără documentele pe care i le ceruse, respectiv o expertiză medicală completă: „Este vorba de un act normativ nou, elaborat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației pentru a expertiza capacitatea de muncă a cadrelor didactice. Noi am solicitat realizarea acestui examen medical, nu l-a făcut și nu a putut fi primit la ore”.

Anul trecut, profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul. De atunci, părinții au interzis de mai multe ori accesul acestuia în școală.