Ministerul Educaţiei lansează un proiect dedicat încurajării lecturii în şcoală şi în familie, a anunțat miercuri ministrul Educației, Monica Anisie, la Academia Română, de Ziua Culturii Naţionale. În cadrul proiectului, profesorii din școlile din România îi vor îndemna pe elevi să citească 20 de minute zilnic.

AnisieFoto: Hotnews

"Lansăm invitaţia ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească măcar 20 de minute pe zi. Totodată, invit pe cei mari - părinţi şi bunici - să se alăture copiilor şi să citească împreună încă 20 de minute acasă. Observarea, înţelegerea şi interpretarea textelor reprezintă sprijin pe drumul construirii de sine. Tocmai de aceea, îi rog pe colegii mei profesori să îi încurajeze pe copii să întrebe, să aibă răbdare cu ritmul lor de înţelegere, să le ofere timp pentru mirări şi spaţiu în care ei să îşi imagineze lumile descrise în cărţi. Îmi doresc ca lectura să fie o prioritate pentru noi toţi în înţelegerea lumii şi a sinelui", a declarat Monica Anisie, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută la Academia Română care a organizat, miercuri, în Sala Mare a Ateneului Român, sesiunea festivă "Sincroniile europene ale culturii române", dedicată Zilei Culturii Naţionale.