Ministerul Educației propune ca simularea Bacalaureatului 2020 pentru elevii de clasa a XII-a să aibă loc înaintea vacanței de Paște, în același timp cu simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a. Elevii de clasa a XI-a nu vor susține simularea pentru BAC 2020 în martie, dar potrivit unui proiect de ordin consultat de HotNews și discutat în Consiliul pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, fiecare inspectorat poate organiza o simulare pentru elevii de clasa a XI-a în luna mai.

Calendar Simulare Bacalaureat 2020 :

23 martie 2020 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

24 martie 2020 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

25 martie 2020 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

26 martie 2020 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

3 aprilie 2020Comunicarea rezultatelor la simulare BAC 2020

Ordinul prevede că fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de BAC 2020.

De asemenea, simularea bacalaureatului 2020 din luna mai de la nivelul inspectoratului școlar poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a.

Potrivit ordinului propus de MEC, disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2020 pentru elevii clasei a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă în anul școlar 2019 – 2020 sunt:

  • limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Rezultatele obținute de elevi la simulările din luna mai a anului 2020 sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, precum și în ședințe cu părinții. De asemenea, notele obținute la simulările din luna mai a anului 2020 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale - Evaluare Națională 2020 și BAC 2020 - pot fi trecute în catalog, se mai arată în ordin.

Citiți și: Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea Evaluării Naționale în martie/ Este eliminată simularea pentru clasa a VII-a