Părinții cer Guvernului Orban să nu blocheze dublarea alocațiilor pentru copii: ”Este inacceptabil ca statul să gasească bani pentru pensiile speciale, numai pentru copiii noştri nu”

de A.O.     HotNews.ro
Joi, 9 ianuarie 2020, 7:15 Actualitate | Educatie


Copii
Foto: UNICEF
​Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar cere Guvernului Orban să nu blocheze dublarea alocațiilor pentru copii. „Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund, numai că, în ultimii 30 de ani, de câte ori este vorba de bugetul Ministerului Educaţiei, de investiţii bugetare reale în educatie sau de alocațiile copiilor, nu se găsesc resurse financiare”, spun părinții într-un comunicat de presă.

Ei argumentează că dublarea alocațiilor pentru copii se va reflecta în timp în scăderea migrării către ţările dezvoltate. „Consecinţele nemajorării se văd de pe acum, demografic și economic, iar în următorii ani se vor aprofunda: scăderea populaţie active în muncă şi scăderea contribuţiilor financiare în susţinerea facilităţilor sociale; calitatea forţei de muncă rămasă în ţară în raport cu cea care a ales să emigreze; importul forţei de muncă în detrimentul celei naţionale”, argumentează părinții.

Părinții spun că este inacceptabil ca statul să găsească resurse pentru banii pentru pensii speciale, pentru mărirea salariilor parlamentarilor, dar să nu găsească bani pentru copii.

Comunicatul, integral

Apelul nu are caracter politic, nu subscriem la jocurile de culise ale clasei politice, numai că dublarea are un fundament cu, cel puțin, caracter social.

Suntem conștienți că bugetul nu reprezintă un sac fără fund, numai că, în ultimii 30 de ani, de câte ori este vorba de bugetul Ministerului Educaţiei, de investiţii bugetare reale în educatie sau de alocațiile copiilor, nu se găsesc resurse financiare. Este ştiut faptul că, în termeni ai cheltuielilor bugetare pentru educație, România rămâne la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană. Această lipsă de finanțare este relevantă mai ales pentru educația primară.

Scopul educaţiei este de a pregăti forţă de muncă activă calificată, care, pe termen lung, aduce plus-valoare la bugetul naţional, iar creşterea cuantumului alocaţiei se reflectă, tot pe termen lung, în scăderea migrării către ţările dezvoltate. Consecinţele nemajorării se văd de pe acum, demografic și economic, iar în următorii ani se vor aprofunda: scăderea populaţie active în muncă şi scăderea contribuţiilor financiare în susţinerea facilităţilor sociale; calitatea forţei de muncă rămasă în ţară în raport cu cea care a ales să emigreze; importul forţei de muncă în detrimentul celei naţionale.

Costurile necesare şcolarizării, coroborate cu nivelul de trai scăzut la nivel naţional, sunt o barieră în motivarea părinţilor şi elevilor pentru încrederea acordată sistemului de educaţie.

Aflăm din rapoarte oficiale faptul că peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi. Potrivit acelorași date, România are cea mai mare rată a sărăciei relative persistente din Uniunea Europeană. Aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în condiții materiale extrem de precare, acest procent reprezentând cea mai ridicată rată din UE, unde media este de 5,9%. De asemenea, peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie.

Facem tot felul de analize cu rol educațional în care scoatem în evidență rata de abandon școlar, vorbim despre modul în care trebuie să ajutăm copiii să se dezvolte personal şi toate acțiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru a-i sprijini, despre inegalitățile privind veniturile și excluziunea socială, dar fără a acţiona în consecinţă.

Considerăm inacceptabil ca statul să găsească resurse şi să asigure, fără probleme, bani pentru pensii speciale, pentru mărirea salariilor parlamentarilor, pentru studii de pre şi fezabilitate ale autostrăzilor neconstruite în ultimii 30 de ani, numai pentru copiii noştri, viitorul țării, nu găsim.

Pe această cale, solicităm atât Administrației Prezidențiale cât şi Guvernului României să găsească soluțiile necesare pentru alocarea sumelor aferente, astfel încât copiii să beneficieze de alocațiile mărite.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5719 vizualizari

 • +11 (27 voturi)    
  Și nu au dreptate? (Joi, 9 ianuarie 2020, 7:26)

  prec [utilizator]

  Să analizăm: sunt copii viitorul țării? Sunt, nu? Dar „pensionarii” ca Buboșel, Oprea, Lăzăruș....? Sunt trecutul urât mirositor și reprobabil? Sunt.
  Curios sistem de „valori” are peneleaua, în frunte cu Organul.
  • -1 (3 voturi)    
   Sint de acord sa fie marite alocatiile (Joi, 9 ianuarie 2020, 15:35)

   mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui prec

   pentru copii cu conditia sa fie doar pentru copii ai caror parinti au venit pe persoana mai mic de 2000 lei. Restul sa-si creasca copiii ca au cu ce.
   Asa cum cerem abrogarea pensiilor speciale nu mi se pare corect ca de alocatii sa beneficieze si cei care cistiga citeva mii de euro pe luna.
   Acelasi lucru pentru cei care stau la blocurile cu termoficare si desi au venituri mari primesc subventie pentru caldura si apa calda.
  • -2 (2 voturi)    
   Bugetul SRI (Joi, 9 ianuarie 2020, 16:30)

   Krokus [utilizator] i-a raspuns lui prec

   An de an bugetul SRI se mareste,oare de ce?
   Nu cumva banii sunt folositi ca sa le plateasca pensiile celor de la SRI ?Cei din SRI se pot pensiona si dupa 20 de ani de munca,dar Romania are mai multi angajati in servicii ca SUA,chiar asa importanta tara suntem,sau 80% dintre ei sunt bagati pe pile ?
 • +10 (16 voturi)    
  Fara salarii colosale si pensii speciale (Joi, 9 ianuarie 2020, 7:43)

  floriniulian [utilizator]

  Daca nu sunt aduse la realitate salariile colosale si aberante impreuna cu ''nesimtitele''de pensii ''speciale'' a unor categorii ''profesionale'' care s-au remarcat doar prin incompetenta crasa si coruptie si care au patronat si sunt singurii responsabili de dezastrul economic si uman in care a ajuns aceasta tara vom iesi in strada.

  Aceste privilegii aberante a celor din Justitie/Parchet/IPJ/DIICOT/SRI si miriada de servicii''secrete''de 2 bani care au patronat toate hotiile din ultimii 30 de ani si care reprezinta statul Mafiot trebuie sa dispara altfel in final vom pleca cu totii din aceasta tara.

  Aceste institutii enumerate mai sus dupa cum arata aceasta tara nu merita nici macar pensii.

  Daca partidele din aceasta tara vor ramane in zona santajului acestor securisti care au dictat politica acestei tari in ultimii 30 de ani,vor dispare.
  • -2 (10 voturi)    
   Florinache, dezacordurile gramaticale (Joi, 9 ianuarie 2020, 8:29)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   spun clar cine esti : un pesedache !

   Apoi continutul mesajului tau confirma acest lucru ! Si, in fine, comicarelile alea cu "vom iesi in strada" si cu "vom pleca cu totii din aceasta tara" (unde sa plecati mai pesedaci, afara se munceste din greu, nu se freaca menta !)

   Totusi cea mai "draguta" spusa a ta ramane aia cu indicarea celor ce sunt "singurii responsabili de dezastrul economic si uman in care a ajuns aceasta tara." Ce misto ! Pt tine clasa politica e ok ???? :)))))))

   PS. Iuliane, te rog, eu sa nu dispari dupa doar acest prim comentariu ! Mai comenteaza te rog ca o zici asa pe linie, incat ma distreaza ! Pa :))))))
  • +3 (11 voturi)    
   De plecat plecam oricum (Joi, 9 ianuarie 2020, 8:56)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   aici e un cerc vicios imposibila de spart.
   Nu distrugi secole de coruptie.
   • +4 (4 voturi)    
    @ruskimuski : Cei din privat, da ! (Joi, 9 ianuarie 2020, 12:49)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    Dar frecatorii de menta bugetari, n-or fi nebuni ! :))))
   • +1 (3 voturi)    
    Bugetărică, aici ai nimerit-ol! (Joi, 9 ianuarie 2020, 15:43)

    Tayen [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    Mai rar, dar se întîmplă, văd.
   • 0 (2 voturi)    
    Emigreazi in Rusia? (Joi, 9 ianuarie 2020, 16:48)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    .
  • +1 (1 vot)    
   intrebare (Joi, 9 ianuarie 2020, 15:27)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   da e mai bine cu spaga ?!
   salariile "nesimtite" sunt date ca justitia sa-si faca treaba
   sigur justitia tot nu-si face treaba pt ca odata cu salarii tre sa dai si sanctiuni si PUSCARIE pt aia care incalca legea din justitie! dar asta e alta idee

   nu au salarii atat de mari din cate situ...
   penstia speciala e in schimb o problema

   dar problema e alta... poti da afara toti magistratii bani pt sublarea alocatiilor si 1% din pib pentru invatamant tot nu faci! nu sunt atat de multi!

   problema e ca psd a marit tot ce a putut in senimtire si fara discernamant si dpddv consitutional nu se pot taia acum... poate cand o sa ajungem in faliment. asta e!

   atacam justitia fix pe motivele pentru care nu trebuie sa o atacam. trebuie atacata ca nu-si face treaba, nu ca are salarii prea mari.
 • +5 (9 voturi)    
  Da' greu s-a mai mobilizat si Federatia asta ! (Joi, 9 ianuarie 2020, 8:15)

  Susufler0 [utilizator]

  Eee-he-he ! daca mai era taica Daddy ! Stai ! Ce prostie spun ! :)) Pai daca la Palatul Victoria era si acum un guvern PSD, in veci Parlamentul nu ar fi votat o lege de dublare a alocatiilor pt copii si deci in veci Federatia asta de mucava nu ar fi indraznit sa ceara marirea lor , indicand si sursa :stoparea maririi pensiilor speciale ! Altfel de ce n-ar fi facut-o pana acuma ? :))

  PS. Ramane, doar intrebarea : De ce au facut-o atat de tarziu ? Un raspuns ar putea fi : Pt faptul ca s-a coordonat greu cu nea Ciolacu si ceilalti pesedaci din frunte ! :))))
 • +8 (12 voturi)    
  alocatii (Joi, 9 ianuarie 2020, 8:22)

  joao_ [utilizator]

  dar daca s-ar da alocatii doar pentru copiii cu parinti platitiori de impozite, pentru cei care n-au o ora de munca si impozit platit, ar trebui sa fie o suma minima genu 50-70 lei , pentru restul mai mult,
  de ce sa sponsorizam tot timpul leprele care fac zuntina de copii doar sa traiasca pe spatele lor?
  • +5 (5 voturi)    
   Exact (Joi, 9 ianuarie 2020, 11:43)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui joao_

   Reduceri de taxe pt parinti, nu pomana mafiota marca PSD!

   Muncesti si ai copii, primesti reducere! Freci menta si faci o liota de copii, mars la munca si tot ce ar trebui sa le ofere gratuit statul acestor parinti este o cutie cu prezervative.
 • +2 (8 voturi)    
  Aiurea ! (Joi, 9 ianuarie 2020, 8:36)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Cu sau fara alocatii, copii nu au NICI UN VIITOR in acesta tara de hoti. Daca le pasa de viitorul copiilor, parintii TREBUIE SA EMIGREZE IMEDIAT, nu sa cerseasca de la niste politruci si mafioti (PNL=USL+PDL)
 • +3 (9 voturi)    
  interesant (Joi, 9 ianuarie 2020, 9:18)

  yyyxxx1981 [utilizator]

  ca masura de urgenta pentru care cumva, s-au gasit bani, a fost de a scadea taxele sectorului bancar. Asta a fost prioritatea lui Orban, nu copii.
 • +3 (9 voturi)    
  CORECT 101% (Joi, 9 ianuarie 2020, 9:26)

  jidanul [utilizator]

  Ce usor gasesc, in mod abuziv, guvernele Romaniei bani pentru anumite catogorii socioprofesionale "privilegiate". salarii si pensii "nemernice" magistrati, sefi de agentii, autoritati, companii de stat, pensii speciale pentru parlamentari, magistrati si alti "privilegiati", cumulul pensie-salariu pentru aceasi "privilegiati". In afara de militari cam nimeni nu merita si nu trebuie sa aiba pensii speciale. Cam prea multi "speciali" sunt in Romania care primesc cu mult prea multi bani. Din cauza acestor "sugative" de salarii si pensii, nu avem bani pentru cresterea salariilor la un nivel, cel, putin decent (500 de euro net, echivalent in lei), nu avem bani pentru pensii decente (minim 300 de euro, echivalent in lei), nu avem bani pentru alocatii decente (100 de euro net, in lei) pentru fiecare copil si adolescent pana la majorat iar daca tanarul adolescent merge la o facultate, alocatia s-o primeasca pana la absolvirea masterului. De asemenea, sa se reduca numarul de parlamentari la 300 plus parlamentarii nationalitatilor conlocuitoare, sa se reduca numarul ministerelor. in acest mod vor fi si bani de cresteri de salarii, pensii si alocatii pentru copii si pentru asigurarea unui nivel de trai, cel putin, decent pentru fiecare roman.
  • +1 (3 voturi)    
   De ce militarii????? (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:45)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

   DE CE????
   • -3 (3 voturi)    
    GANDESTE ... (Joi, 9 ianuarie 2020, 11:52)

    jidanul [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    ... si da-ti singur raspunsul.
    • +1 (3 voturi)    
     Păi tocmai d-aia: de ce militarii???? (Joi, 9 ianuarie 2020, 13:10)

     Tayen [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

     Luminează-ne!
 • +4 (6 voturi)    
  Aveti rabdare, se vor face toate, dar pe rand (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:09)

  radu222 [utilizator]

  Acest comunicat al Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti miroase de departe a manipuare PSD-dista. Comunicatul este ascuns sub umbrela acestei federatii, ca sa fie cat de cat credibil ar fi trebuit sa fie semnat de seful acesteia.
  In al doilea rand, vad ca s-au trezit toti sa ceara bani pentru alocatii, pentru salarii, pentru pensii etc desi Guvernul PNL abia s-a instalat de vreo 2 luni. De acord ca pensiile speciale trebuie desfiintate, dar tineti cont ca ele s-au dat prin legi facute de PSD. Acum tot PSD insista cu dublarea alocatiilor pt. copii. La inceputul anului trecut s-a opus cresterii lor de la cca 85 de lei la valoarea actuala. Ar trebui ca lumea sa fie constienta ca nu se pot face toate dintr-odata. Intai sa mai si crestem economia ca sa fie resurse pentru cresterile solicitate. Altfel, toate cresterile se fac cu imprumuturi din afara care vot trebui restituite de actualii benefiaiari ai alocatiilor. Vedeti unde au dus cresteile de salarii si de pensii facute de PSD peste limitele pe care le suporta economia: inflatie, aproape dublarea preturilor la toate bunurile, indatorarea tarii peste masura. Eu nu cumpar mai mult cu pensia marita decat cu pensia inainte de marire cand preturile erau mult mai mici.
  • +4 (4 voturi)    
   Și Fierea vrea „răbdare”! (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:48)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui radu222

   Mai vrea un mandat. La Organu nu am văzut nimic, DAR NIMIC, din ceea ce-a promis. Unele puteau fi făcute din start.
 • +5 (5 voturi)    
  Surse de bani (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:24)

  ABBV [utilizator]

  pentru alocatii dublate ar fi, procentual taiat din:
  -fondul pentru pensii speciale.
  -bani pe care i cheltuieste statul cu detinutii.
  -posturile de la stat pentru cumetri.
  -fondurile de stat pentru culte.
  • 0 (0 voturi)    
   legea prostitutiei (Joi, 9 ianuarie 2020, 16:59)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

   aia cu familia traditionala o vor sprijini: este vorba despre sanatatea natiei!
   Se rezolva concomitent doua probleme stringente
 • +5 (5 voturi)    
  PSD nu vrea copii educați,de viitor. (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:35)

  asavreau [utilizator]

  PSD vrea ca părinții să aibă bani de păcănele și băutură.Nu le pasă să fie copii bine pregătiți profesional,care să-și poată asigura un câștig bun când se fac mari,să nu fie la mila statului.
 • +4 (4 voturi)    
  Da, (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:38)

  Rdu [utilizator]

  copiii sunt viitorul tarii Insa si alocatiile, bursele si alte ajutoare trebuie gandite in asa fel incat sa fie intr-adevar in scopul viitorului clamat. Deduceri sau reduceri de impozite pt cei cu copii, pt copii in scoala, burse (credite) cu recuperare pt studii superioare etc. Adica nu se sustine doar facerea copiilor... Evident acelasi principiu e de aplicat si pt celelate alocatii , scutiri , subventii, etc. Altfel vor fi tot timpul categorii care vor cere "si ei", "sa ne dea si noua" din diverse pretexte. E pe undeva ideea cu undita in loc de peste. De exemplu in opinia mea cheltuielile pt educatie sunt si in sprijinul investitorilor care vor dispune de forta de munca mai bine pregatita, de lipsa careia se pling, dar cer direct subventii...
 • +5 (5 voturi)    
  Greșită abordare... (Joi, 9 ianuarie 2020, 10:47)

  micsinegru [utilizator]

  Alocația copiilor nu trebuie mărită!!!
  Trebuie să fie acordate prime lunare neimpozitabile în valoare de 50 lei, 100lei, ... pentru fiecare copil pe care îl au în întreținere, celor care sunt salariați.
  Nu trebuie încurajat șomajul și ajutorul social, mărind alocația copiilor. Această mărire o să se ducă tot pe țuică în multe familii, iar copii tot flămânzi se culcă dacă mergem pe mărirea alocației fără cap. În plus, în acest fel se încurajează procrearea doar în cazul familiilor care trăiesc din ajutoare sociale.
  Totuși, trebuie văzut și cum se poate proceda în cazul copiilor orfani.
  • +2 (2 voturi)    
   Bravo (Joi, 9 ianuarie 2020, 11:25)

   Delicatu [utilizator] i-a raspuns lui micsinegru

   Asa spun si eu, dar vad ca politicienii dorm.
   Alocatia e suficient 150 ron. Dar ...
   1. Daca lucreaza un parinte sa primeasca 30 ron de copil.
   2. daca lucreaza si al doilea parinte si acesta sa primeasca 30 ron de copil.
   3. Daca ai venituri sub 3000 ron sa priesti inca 20 ron de copil.
   Sumele sun pur si simplu din "burta", ele bineinteles pot fi analizate si gasite si alte motive pentru care se pot da bani.
   Toate aceste sume nu trebuie sa se cheme alocatie copii. Alocatia copi este 150 ron si punct. Tot ce am scris mai sus pot avea ce denumire se doreste, se pot pune ca plata semestriala , lunara, trimestriala, etc. Astfel parintii care munces primesc mai multi bani, cei care "dorm" primesc alocatie si atat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by