​​Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut într-o postare pe Facebook un bilanț al celor două luni de mandat, prezentând măsurile luate la minister. Printre aceste măsuri, Anisie spune că au fost cele pentru tăierea hârtiilor inutile pentru profesori, eliminarea pragului de admitere la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a și demararea licitației pentru manualele de clasa a VIII-a. Monica Anisie amintește și de dublarea numărului unităților de învățământ în cadrul programului-pilot “Masa caldă”, dar și de prelungirea termenului până la care școlile doctorale sunt acreditate.

AnisieFoto: Hotnews

Măsurile despre care Monica Anisie scrie că le-a luat:

1. Am „tăiat hârtii”. Am identificat și am decis eliminarea și simplificarea unor documente, în vederea eficientizării procesului de predare – învățare – evaluare.

2. Am dublat numărul unităților de învățământ în cadrul programului-pilot “masa caldă”.

3. Am demarat licitația pentru manualele pentru clasa a VIII-a.

4. Am asigurat cadrul legal pentru funcționarea în bune condiții a școlilor doctorale.

5. Am mărit bursa profesională pentru elevii din învățământul profesional dual.

6. Am achitat restanțele la programele Agenției Spațiale Europene (ESA), după ce, timp de 3 ani, PSD a ignorat cercetarea în România.

7. Am reparat nedreptatea făcută elevilor de clasa a VIII-a prin revenirea la forma inițială a metodologiei de admitere în liceu.